Flere Leeds-spillere har stått over treningsøkter denne uken

Flere Leeds-spillere har ikke vært i stand til å trene denne uken, og noen av dem vil ikke være i troppen mot Liverpool, bekreftet Leeds-manager Javi Gracia under sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

Javi Gracia kom med en skadeoppdatering under sin pressekonferanse ved Thorp Arch fredag ettermiddag.

Leeds skal forsøke å slå tilbake etter det flaue 5-1-tapet for Crystal Palace, men må klare seg uten langtidsskadede Stuart Dallas og Tyler Adams mot Liverpool.

Adams ble operert for en lårskade etter landskampene i mars, og midtbanespilleren vil være ute en god stund fremover. Gracia har imidlertid håp om at Adams skal spille igjen denne sesongen. Mot Liverpool spiller han definitivt ikke.

Amerikaneren gikk glipp av Leeds sin 4-2-seier over Wolves før landskampavbrekket, og han trakk seg fra USA-troppen. Han har stått over de tre kampene som Leeds har spilt etter det, mot Arsenal, Nottingham Forest og Crystal Palace.

Dallas brakk et lårbein mot Manchester City i april i fjor, og har siden vært gjennom to operasjoner. Kanskje kan han være tilbake i full trening igjen i sommer.

Usikker på Wober

Det store spørsmålet i Leeds-leiren denne uken har vært om forsvarsspilleren Max Wober rekker kampen. Østerrikeren fikk en hamstringskade under landslagsspill i slutten av mars.

– For å være ærlig, så vet jeg ikke ennå, svarte Gracia da han ble spurt om Wober blir tilgjeneglig for spill mot Liverpool.

– Han har trent noen dager sammen med laget, men vi har to dager til før kampen, og det er noe vi må se på, la Leeds-manageren til.

Du kan se pressekonferansen til Javi Gracia i YouTube-vinduet under. Den starter først ni minutter ut i opptaket:

Han fikk også spørsmål om det er noen nye skader i troppen.

– Vi har noen spillere med ulike problemer, og noen av dem har stått over trening, men vi har to dager til å evaluere situasjonen og bestemme oss. Noen av dem vil nok ikke være i troppen til kampen, lød svaret.

Forventer en tøff kamp

Leeds-manageren fikk selvsagt også spørsmål om hvordan han ser på å møte Liverpool, som spilte 2-2 mot serieleder Arsenal sist helg.

– Vi vet det blir en vanskelig kamp mot Liverpool. Vi må bare spille, og gjøre vårt beste for å ta poengene. Liverpool er veldig farlige. De er godt organiserte, kjenner måten de spiller på, og er vanskelige å spille mot. Kampen er veldig viktig for oss. Jeg er opptatt av at vi skal ta poengene, sa Gracia.

– Jeg vet vi fikk et godt resultat mot dem i den første kampen, men nå er alt annerledes. Vi må være klare for en tøff kamp.

2-1-nederlaget for svakt plasserte Leeds i slutten av oktober er det eneste hjemmetapet Liverpool har i Premier League denne sesongen. Crysencio Summerville ble matchvinner i det 89. minutt.

Leeds fikk nylig Adam Forshaw tilbake fra langtidsskade, og han kan bli involvert mot Liverpool.

– Adam er tilbake etter å ha vært skadet lenge. Det er gode nyheter for oss. Vi har ikke så mange alternativer sentralt på midtbanen, så det er gode nyheter for oss alle.

Leeds ligger på 16. plass på tabellen med 29 poeng, og kan i verste fall ligge under nedrykksstreken når avspark tas mot Liverpool mandag kveld. Det er nemlig bare to poeng ned til Nottingham Forest under streken. Lagets form har vært svært varierende den siste tiden. Sist ble det altså stortap for Crystal Palace. Før det ble Nottingham Forest slått 2-1. Mot ligaleder Arsenal ble det tap 4-1, mens Wolves altså ble slått 4-2. To seiere og to tap på de fire siste kampene med andre ord.

Leeds stilte følgende mannskap i 5-1-tapet for Palace: Meslier, Ayling, Koch, Strujik, Firpo (Kristensen 60), McKennie, Roca, Harrison, Aaronson (Gnonto 60), Sinisterra (Rodrigo 60), Bamford (Rutter 79).

Patrick Bamford gjorde vertenes eneste mål, etter assist av Brenden Aaronson.

Leeds - Liverpool spilles på Elland Road mandag klokken 21.00, og blir vist på V sport PL og Viaplay