– Det er 12 midtbanespillere vi kan signere, og noen av dem vil forhåpentligvis ende opp her

En oppgitt Jürgen Klopp måtte svare på spørsmål om Jude Bellingham også under den lukkede delen av dagens pressekonferanse.

Jürgen Klopp ble tydelig irritert da han under den lukkede delen av pressekonferansen ble spurt om han kom til å si opp jobben som Liverpool-manager nå som han ikke får Jude Bellingham.

– Dette er klubben min. Dere antyder at jeg kommer til å si opp jobben min og vente på den neste toppjobben? Virkelig? Dette er min klubb, sa en engasjert Liverpool-manager.

– Dere spør meg om jeg sitter her og er irritert fordi jeg ikke kan gjøre ditt eller datt? Nei, jeg er ikke det. Jeg er ikke det. Det er ikke alltid jeg er enig i alt vi gjør, men jeg er ansatt her.

– Jeg er ikke her for å være forbannet over ting, om de fungerer eller ei. Vi har ikke mer penger fordi om jeg blir sint. Vi har ikke flere ressurser og kan gjøre hva som helst fordi om jeg blir sint. Så det er bare tull å bli sint. Det er ikke greit. Jeg er alt for profesjonell til det. Jeg jobber med det vi har, og gjør det beste ut av det. Vi er ikke barn.

Har et budsjett å forholde seg til

Klopp forklarte at prosessen med å rekruttere spillere ikke har endret seg i løpet av hans sju og et halvt år på Anfield. Han får vite hvor mye klubben har å rutte med foran hvert transfervindu, og han aksepterer de begrensningene som ligger i budsjettet. 

– Eierne bestemmer budsjettet, og vi tar de andre avgjørelsene. Så du har et budsjettet, og du må gjøre det du kan. Det er masse som er viktig i fotball. Budsjettet er viktig, og timing er viktig. Å vite når ting kan skje. 

– Garantier er viktig. Vi må vite om vi kan få noe, når vi går for det. Dersom du har for mye fokus på noe du bare kanskje kan få, kan de andre alternativene i teorien være borte. Dette er viktige ting. Det er så mye enklere å sitte i en stol og si at dette ikke er nok penger, enn å være på den andre siden og skulle avgjøre hvordan du bruker pengene.

Fikk aldri garantier for at Bellingham ville til Anfield

James Pearce i The Athletic slår fast at Liverpool aldri fikk garantier for at Bellingham ville til Anfield, og Manchester City og Real Madrid er også ute etter ham. Liverpool-ledelsen fryktet at dette ville bli en transfersaga som ville dra ut, og at Liverpool dermed kunne gå glipp av sine andre transfermål. Han slår fast at Klopp trenger fire eller fem signeringer i sommer, ikke bare en stor signering. 

– Det første du må finne ut når du er overbevist om noe, er å finne ut om det er mulig. Om du ikke har den følelsen, så vil det bare holde deg tilbake. Du kan ikke si at Kylian Mbappe er den eneste offensive spillere du vil ha, og så skjønner du at han vil gå til Real Madrid eller bli i PSG, for eksempel. Det er ikke fornuftig, sa Klopp under den lukkede delen av pressekonferansen. 

– Kanskje vet du prisen på en spiller, eller kanskje vet du det ikke. Det forandrer seg over tid. Vi må ta avgjørelser for laget og klubben, og vi kan ikke drømme. Vi kan ikke bli sinte for at vi ikke får det som vi vil. 

– Vi kan ikke diskutere ting dere ønsker å diskutere i full offenltighet hele tiden. Hvordan ville det gå? 

– For øyeblikket føles det som dere mener at dersom jeg signerer denne spilleren så vil alt bli bra, men dersom jeg går for et alternativ så vil det gå ad dundas. Jeg kan ikke si at jeg ikke vil se de spillerne jeg har mer, og at jeg vil ha tolv nye spillere og bygge et nytt lag. Det fungerer ikke slik. Dersom du er interessert i en spiller, så sjekker du om det er mulig eller ikke.

– Det er masse gode spillere der ute

Klopp hevdet at en del av mediedekningen rundt klubben hadde vært langt fra sannheten, men ønsket ikke å komme med konkrete eksempler på dette. 

– Hvorfor skal jeg det? Jeg ønsker ikke å kritisere dere. Det var ikke min intensjon. Verden vi lever i er full av nyheter. Noen av prisene som nevnes er ikke i nærheten av sannheten. Slik er det bare.

– Det er tolv midtbanespillere som vi kan signere. Det er masse gode spillere der ute. Vi er interessert i alle gode spillere, og noen av dem vil forhåpentligvis ende opp her, sa Liverpool-manageren.

Klopp har tre år igjen av sin kontrakt med Liverpool, og ble spurt om han trodde det var mulig å få Liverpool tilbake i toppen igjen mot rivaler som har større økonomiske muskler.

– Selvsagt er det mulig. Vi kan bli et lag som ingen ønsker å spille mot igjen. Vi trenger ikke å være det beste fotballaget for å vinne ligaen. Vi må bare bli enige om hvordan vi ønsker å spille, og ta det derfra.

– Andre klubber kan gjøre mer enn oss i enkelte situasjoner, men jeg er feil person å spørre om det. Jeg må alltid sitte her og forklare det. Det er ikke så kult, egentlig. Det er ikke mine penger vi snakker om.

– Vi spiller mot Leeds på mandag. Vi har hatt en middelmådig sesong, og må gjøre forretninger på transfermarkedet i sommer. Det kommer vi til å gjøre. Dersom vi henter inn de riktige spillerne, som ønsker å kjempe for oss, og utvikle seg sammen med oss, så blir alt bra. Friske bein, friske hoder, og så gå for det. Det er tanken. Ikke å være misfornøyd med ting.