– Det er ingenting som tilsier at Liverpool skal klare dette

Viaplays fotballekspert, Pål André Helland, tror Liverpool må ta til takke med Europa League neste sesong.

Viplays fotballekspert, Pål André Helland, tror det skal holde veldig hardt for Liverpool å få spille Champions League neste sesong, nå som de helrøde har hele tolv poeng opp til topp fire-plass med bare ni kamper igjen å spille. 

– Etter mine kalkuleringer må i så fall Liverpool vinne alle de ni kampene som gjenstår, og det er det ingenting som tilsier at de kommer til å gjøre, sier den tidligere Rosenborg- og Lillestrøm-spilleren til Liverpool.no.

Han spår Arsenal, Manchester City og Newcastle på de tre øverste plassene, og at det vil stå mellom Manchester United og Tottenham om den fjerde og siste Champions League-plassen.

– Det spørs egentlig hvor alvorlige disse ferskeste skadene til Manchester United er, sier han.

Tror vi får se Liverpool i Europa League neste sesong

For øyeblikket ligger Liverpool på åttendeplass, som ikke gir spill i Europa i det hele tatt neste sesong. Men Helland tror at Jürgen Klopps mannskap får til en såpass bra innspurt at man klarer å kapre en plass i Europa League neste sesong.

– Jeg tipper de kommer på femte, sjette eller sjuendeplass. Det er egentlig veldig synd for Liverpool at de ikke kommer med i Champions League i en sesong hvor de virkelig hadde trengt det. Klopp må lufte denne spillerstallen veldig i sommer, og på grunn av at de ikke kommer med i det fineste selskapet kan de miste muligheten til å sikre seg spillere i det segmentet de trenger, sier han.

Helland spår at Liverpool også kan få det tøft i Yorkshire mandag kveld.

– Leeds er i desperat poengnød, og kampen går på Elland Road. Borteformen til Liverpool har jo ikke vært noe å rope hurra for denne sesongen, og Leeds er i stand til å spille jevnt med de fleste, selv om de gikk på en stygg smell mot Crystal Palace sist. Når det er sagt, så vil jeg si at Liverpool imponerte meg i andre omgang mot Arsenal sist. Da var de veldig gode.

KLAR FOR EN SPENNENDE INNSPURT: Viaplays fotballekspert, Pål André Helland, her i aksjon for Lilllestrøm i 2022, gleder seg til innspurten i Premier League, og spår Europa League-spill for Liverpool neste sesong.

KLAR FOR EN SPENNENDE INNSPURT: Viaplays fotballekspert, Pål André Helland, her i aksjon for Lilllestrøm i 2022, gleder seg til innspurten i Premier League, og spår Europa League-spill for Liverpool neste sesong.

Tror ikke Liverpools Bellingham-jakt nødvendigvis er over

Mannen som gjorde 39 mål på 153 kamper for Rosenborg mener at Liverpool har slitt denne sesongen fordi de har mistet intensiteten i sitt gjennvinningspress.

– Mange av spillerne får ikke beina til å gå like kjapt lenger, og det lider Liverpools spill av. De har mistet gløden på midtbanen, og da blir de veldig sårbare. De trenger virkelig forsterkninger foran neste sesong, da de ikke lenger har de strengene å spille på som Manchester City og Arsenal har.

Selv om Liverpool har distansert seg fra et kjøp av Jude Bellingham denne uken, så vil ikke Viaplay-eksperten slukke det håpet for Liverpool-fansen ennå.

– Det som vi har sett denne uken kan fort være politikk. Fra Tyskland ble det meldt at Liverpool la inn et bud, før de angivelig trakk seg tilbake. Dette kan være en taktikk fora Anfield-klubbens side for å unngå en budkrig. Jeg tror ikke Liverpool har gitt opp Bellingham ennå, sier han.

– Og jeg tror heller ikke Liverpool-fansen skal fortvile om Bellingham ikke kommer. Det vil være veldig mange gode midtbanespillere som kan være tilgjengelig i sommer, som Declan Rice, Youri Tielemans, Moises Caicedo, Alexis Mac Allister og Mason Mount. Alle disse kan ikke gå til City eller Arsenal, påpeker han.

Tror Arsenal blir ligamester

Viaplay-eksperten hadde ikke akkurat noe valg når det gjaldt favorittklubb selv. Han ble meldt inn i Arsenals supporterklubb av faren da han bare var fire minutter gammel. 

– Det går mot en spennende innspurt, men jeg tror Arsenal tar dette. Klarer Arsenal poeng på Etihad tror jeg mye er gjort, og jeg tror også City kan avgi poeng borte mot Brighton. I helga har Arsenal bortekamp mot West Ham. Et lag som passer Arsenal godt. The Gunners pleier å ha godt tak på lag ledet av David Moyes, men nå jinxer jeg vel alt, skratter han.

– Jeg har vel et litt mer distansert forhold til Arsenal nå enn jeg hadde tidligere, men jeg merker jo på humøret til pappa at det går bra om dagen, etter noen tunge år, smiler den tidligere Rosenborg-spilleren.