Hver femte dag må han hvile, om det er kampdag eller ei

En skade som ingen i Liverpools stab har sett maken til tidligere har ødelagt store deler av inneværende sesong for Curtis Jones.

Curtis Jones forteller om en benskade som ingen i Liverpools medisinske stab har sett maken til tidligere. Midtbanespilleren måtte bruke lang tid for å komme tilbake på banen, ved hjelp av en spesialist og usedvanlige rehabiliteringsmetoder. Jones forteller at han ikke var i Liverpools kamptropp til 4-1-tapet for Manchester City, selv om han teknisk sett var skadefri.

Den engelske U21-landslagsspilleren har bare startet tre kamper for Liverpool i en sesong hvor han har slitt med et stressbrudd i skinnleggen i høyrebeinet. Totalt er det blitt bare 398 minutter med førstelagsfotball for scouseren så langt. Skaden ble oppdaget i sluttminuttene av Community Shield-oppgjøret mot City sent i juli. 

Tirsdag kveld spilte Jones sin første ligakamp fra start siden oktober, i det målløse oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge. Det skjedde bare noen få dager etter at han ikke var i troppen mot Manchester City på grunn av en spesiell behandlingsmåte.

Skaden blir nøye overvåket

Til Liverpool Echo og The Athletic forklarer midtbanespilleren hvordan skaden blir nøye overvåket av klubbens medisinske stab. Det var også grunnen til fraværet på Etihad. 

– Nei, jeg var ikke skadet, men jeg har et skjema jeg følger, som blir overvåket av en spesialist. Jeg får bare trene i fire dager på gress, og så må jeg ha en dag fri, forklarer Jones.

– Dersom dagen jeg må ta fri faller på en kampdag, er det ikke mye jeg får gjort med det. Dette er en langvarig skade, men staben har behandlet den godt, og nå er jeg tilbake. Jeg er veldig glad for det.

– Det er et stressbrudd i beinet. Jeg har slitt med den samme skaden hele sesongen. Det kommer og går på en måte. Det er frustrerende, det må jeg innrømme. 

Liverpools medisinske stab har aldri sett noe lignende. Skaden har kommet tilbake tre ganger, og Jones innrømmer at det har vært en vanskelig tid.

– Som sagt er det en spesialist som håndterer dette nå, og vi følger bare planen. Jeg må bare hvile beinet når det er behov for det. Smertene er borte nå. 

Det var en periode der Jones var involvert i fem kamper på kort tid. Alle trodde skaden var leget da. 

– Smertene kom tilbake etter den intense perioden, så nå handler det om å begrense hvor mye jeg er ute på banen. Det har vært vanskelig, for dersom jeg ikke er på trening, hvordan kan manageren ta meg ut på laget? 

Curtis Jones

Født30. januar 2001
Liverpool, England
Høyde185 cm
Debut07.01.2019 mot Wolverhampton 1–2
InnkjøpEgen stall
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-233+10 /02+6 /0
2021-2218+9 /110+5 /1
2020-2122+12 /413+11 /1
2019-206+6 /31+5 /1
2018-191+0 /00+0 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Meritter: Vinner av VM for klubblag 2019
Premier League-mester 2019/20
Vinner av Ligacupen 2021/22
Vinner av FA-cupen 2021/22

– Jeg har ikke akkurat hatt flaks. Jeg har aldri fått muligheten til å komme inn på laget å spille i en lengre periode. Jeg skjønner helhetssituasjonen til laget, og at det ikke er noen cupkamper som jeg kan komme inn og spille i, så det er vanskelig. Men jeg er tilbake, og det er jeg glad for. Så får vi se hvordan det går fremover.

Før han fikk starte mot Chelsea hadde ikke Jones startet kamp siden 2-0-seieren over Napoli i Champions League i november.

– Da sesongen startet var jeg skadefri og klar til innsats. Jeg hadde satt meg mål for antall scoringer og målgivende, men etter som tiden gikk måtte disse justeres kraftig. Nå handler det bare om å holde seg i form og få spille kamper igjen.

I DUELL MED VERDENSMESTEREN: Curtis Jones fikk bryne seg på Enzo Fernandez på Stamford Bridge.

I DUELL MED VERDENSMESTEREN: Curtis Jones fikk bryne seg på Enzo Fernandez på Stamford Bridge.

– Før Chelsea-kampen sa manageren at jeg bare må være meg selv. Jeg hadde vært ute lenge, så jeg tenkte jeg skulle spille på det sikre. Jeg prøvde å se mye til ballen, være meg selv, og spille på meg selvtillit. Jeg er glad for å ha tatt neste steg, og så får vi se hva som skjer i kampene som kommer. 

– Jeg vil ikke si at det var en kamp der jeg så mye til ballen, og kunne drible og skyte. Jeg synes Chelsea hadde ballen mye. Jeg fant ut på mandag at jeg skulle spille. Jeg vil ikke si jeg ble overrasket, for jeg har vært i vannskorpa til å spille lenge nå. Jeg har vært tålmodig, og er bare glad for å være tilbake. Jeg har vært ute lenge, så manageren har ikke fått så mange sjanser til å se meg i kamp. Det har ikke vært mange kamper jeg kunne ha spilt i. Jeg syntes imidlertid denne kampen gikk greit. 

Jones beskriver det som vanskelig å være skadet så lenge, og at det går så mye opp og ned med skaden. Nå ser han imidlertid fremover.

Bryr seg om at han får nye konkurrenter i sommer

Til sommeren forsvinner konkurrenter om en plass på midtbanen som Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur Melo, og kanskje også James Milner, fra klubben. Men samtidig linkes den ene midtbanespilleren etter den andre til klubben, i form av Jude Bellingham, Mason Mount og Conor Gallagher for å nevne noen. Jones har imidlertid ingen planer om å forlate Liverpool selv om det skulle bli handlet flere nye midtbanespillere i sommer.

– Det bryr jeg meg ikke om. Jeg har tro på meg selv, og jeg har stabens støtte. Dersom de forteller meg at jeg må skifte klubb eller gå på lån, så er det muligheter jeg allerede kjenner til. Jeg har ikke snakket med klubben om dette. Du hører rykter, men pressen finner også på mye selv. 

– Jeg har ikke hørt noe, og jeg er her for å spille. Selvsagt har jeg tro på meg selv. Selv om jeg skulle forlate klubben, så tror jeg at jeg kan vise at jeg er god nok til å komme tilbake. Vi får se. Jeg er ikke bekymret, sier Jones.

22-åringen debuterte for Liverpool i en FA-cupkamp mot Wolverhampton som 17-åring. Til dags dato har han spilt 87 førstelagskamper. Scouseren signerte en ny femsårskontrakt så sent som i november.