– Spillerne har ikke blitt dårligere. De bare spiller dårligere

Jürgen Klopp sier «smart rekruttering» vil gi Liverpool et løft inn mot neste sesong.

Jürgen Klopp fikk på den lukkede delen av pressekonferansen før kampen mot Arsenal nok en gang spørsmål om sommerens overgangsvindu, og hva som må skje der for at Liverpool igjen kan bli et lag å regne med i toppen av Premier League. 

En av journalistene trakk frem Arsenal som et eksempel til etterfølgelse. Serielederen hentet inn Oleksandr Zinchenko og Gabriel Jesus fra Manchester City før sesongen og fikk tilsynelatende et enormt løft av de signeringene. Klopp har dessuten skrytt av klubben for å ha stått ved Mikel Arteta i øyeblikk der det har sett mørkt ut. 

– Med smart rekruttering vil vi bli bedre, og det er planen, sa Klopp. 

Chris Bascombe i The Telegraph skriver det som fra før virker å være ganske «bankers» hva gjelder sommerens vindu - Mason Mount og Jude Bellingham er de som står øverst på Klopps ønskeliste. 

Men det ville ikke manageren snakke mer om i dag.

Tenker ikke neste sesong

– Vi har andre øyeblikk der vi tenker på neste sesong. Det gjør vi ikke nå, sa Klopp. 

Forrige uke kom det liknende spørsmål, og da sa tyskeren at han er optimist med tanke på overgangsvinduet, og det lille smilet han hadde om munnen etter at han sa det, kan gi et håp om at noe allerede er i emning med tanke på signeringer. 

Men for øyeblikket er det altså redningsaksjonen i den skakkjørte 2022/23-sesongen som er øverste prioritet. 

– Det virker som vi er i en virvelvind der alt går galt, sa han. 

– Jeg er ikke en dårligere manager enn i fjor, men det betyr ikke at det vi gjør er bra nok. Spillerne har ikke blitt dårligere. De bare spiller dårligere. Vi kan ikke endre hele laget. Vi må gjøre smarte endringer, men det er for neste sesong. 

Fikk spørsmål om Trent

I forbindelse med spillerne som spiller dårligere denne sesongen, fikk Klopp spørsmål om Trent Alexander-Arnolds prestasjoner. Høyrebacken var en av seks spillere som forsvant ut av laget etter tapet mot Manchester City. 

– Han har ikke vært så bra og stabil som han pleide å være, men det gjelder omtrent alle guttene. Ingen har prestert på nivået vi har sett og vet at de kan. I øyeblikk, ja, men ikke over en lang periode. Det gjelder også ham, sa Klopp.

Første mulighet til å rette opp noe av inntrykket kommer når Arsenal gjester Anfield søndag klokken 17.30.