«Vi har ikke lyst til å være i denne situasjonen, men vi er det, så da må vi takle det»

Les hva Jürgen Klopp skriver i kampprogrammet før kampen mot Arsenal.

«God ettermiddag og velkommen til vår hjemmekamp mot Arsenal, en kamp som kommer etter det "lille steget" vi tok borte mot Chelsea i midtuken, og en kamp der vi må kjempe enda mer enn det vi gjorde på Stamford Bridge».

«Jeg snakker om små steg selv om jeg vet at det ikke nødvendigvis er det folk vil høre, fordi det er akkurat det vi trenger nå. Sannheten er at vi med hvert steg vil komme nærmere det laget vi ønsker å være, og da vil resultatene komme. Vi har ikke lyst til å være i denne situasjonen, men vi er det, så da må vi takle det».

Imponert over Arsenal

«Jeg vil ønske Mikel Arteta, hans spillere og støtteapparat og Arsenal-supporterne velkommen til Anfield for dagens kamp, og jeg er sikker på at de med tanke på sesongen så langt vil komme i godt humør og med store håp om hva resten av sesongen vil bringe».

«Fra mitt perspektiv kunne jeg ikke vært mer imponert over hva de har gjort og hvordan de har gjort det. Jobben Mikel har gjort er fantastisk, og det er lett å glemme at det var en periode der det ikke gikk bra der Mikel var tro mot sine prinsipper. Det er godt å se at han nå får sin belønning».

«Reisen til Arsenal likner på noe vi er kjent med, selvsagt. Tvilen i starten er normalt, men så ser du et lag utvikle seg, et skikkelig lag, og troen vokser».

«Derfra vil alt være mulig der det tidligere har virket usannsynlig. Det krever mye hardt arbeid, samhold og en felles visjon for at det skal skje, og selv om Arsenal er en rival, vil det være umulig ikke å la seg imponere over det de gjør».

«I dag er de vårt problem, og vi har ikke noe annet valg enn å møte de med fullt alvor og respekt. Plassen de innehar på tabellen taler for seg, så vi trenger ikke at noen skal fortelle oss at vi har en real jobb å gjøre».

Forrige hjemmekamp ble 7-0

«Som alle vet har formen vår vært for ustabil denne sesongen, men i dag er en god dag å vise oss fra vår beste side. Når vi gjør det, spesielt på Anfield, vil vi alltid ha en mulighet».

«Vår forrige kamp her var over en måned siden, og det er en vi aldri kommer til å glemme. Som jeg sa da, er en 7-0-seier over Manchester United noe vi kan se tilbake på med glede i årene som kommer, men det viktigste vi kan ta med derfra nå er informasjonen som forteller hvordan en slik prestasjon var mulig».

«Vi har hatt flere tap å lære fra enn vi skulle ønske den siste tiden, så det er viktig også å ta lærdom fra de gode dagene. I dette tilfellet må vi huske på kvalitetene som gjorde at vi kunne spille på den måten, og forsøke å gjenta det. Ingen kamper er like, men hvis vi kan gjøre det vil vi være bedre forberedt enn om vi ikke gjør det».

Hillsborough

«Ettersom dette er vår siste hjemmekamp før 15. april, vil vi benytte anledningen til å vise vår respekt for de som mistet livet på Hillsborough, slik vi alltid gjør på denne tiden av året».

«Det er alltid et privilegium for spillerne, de ansatte og undertegnede å gjøre det sammen med supporterne, selv om vi skulle ønske det ikke var nødvendig, fordi det fremdeles, etter alle disse årene, ikke gir mening at 97 mennesker kunne gå på en fotballkamp og ikke komme hjem».

«Det gir heller ingen mening at det fremdeles synges sanger relatert til tragedier inkludert Hillsborough. Det må stoppe. Ikke fordi jeg sier det eller politiet sier det. Det må stoppe fordi de som fremdeles lider, blant annet pårørende, forteller oss hvor vondt det gjør å høre disse sangene. Vi burde høre på dem og oppføre oss deretter. Det er ingen rom for debatt. I denne saken og alle andre saker har familiene og de overlevende vår fulle støtte og solidaritet», skriver Klopp.

Liverpool - Arsenal spilles søndag klokken 17.30.