– Det er en herlig følelse, men sesongen er ikke over ennå

Liverpool har vunnet seks kamper på rad, men Cody Gakpo vil ikke nøye seg med det.

Cody Gakpo og Liverpool står nå med seks strake seiere i Premier League, og med tre kamper igjen av sesongen ser ikke lenger topp fire så utenkelig ut som det gjorde for bare en uke eller to siden. 

Lørdag ble den sjette seieren innkassert med en fortjent 1-0-seier over Brentford på Anfield, og de røde er nå bare poenget bak Manchester United på fjerdeplass, som riktignok har en kamp til gode. 

– Det er en herlig følelse, men sesongen er ikke over ennå, sier Gakpo til liverpoolfc.com om seiersrekken.

– Vi må bare holde fokus, jobbe hardt og forsøke å vinne de tre siste kampene. Jeg er veldig fornøyd med seieren og ser allerede frem til neste kamp. Vi er i en god periode og må forsøke å fortsette i det sporet, sier Gakpo. 

Hyller Salah

Det var Gakpos rekkekamerat i angrepet, Mohamed Salah, som stjal overskriftene etter kampen. Egypteren ble matchvinner med sitt mål nummer hundre på Anfield, og han ble i samme slengen den første Liverpool-spilleren til å score i ni hjemmekamper på rad. 

Han har nå tangert Steven Gerrard med 185 scoringer for de røde, og ligger på femteplass på listen over klubbens toppscorere i historien.

Salah satte nye rekorder, og sørget for at Liverpool puster Manchester United i nakken

Salah satte nye rekorder, og sørget for at Liverpool puster Manchester United i nakken

Liverpool er bare poenget bak Manchester United i kampen om topp fire, før Uniteds bortekamp mot West Ham søndag.

– Han vil bli ansett som en av de største spillerne i klubben noensinne

– Han vil bli ansett som en av de største spillerne i klubben noensinne

Jürgen Klopp fortsetter å la seg imponere av Mohamed Salahs scoringsferdigheter.

– De fleste kjenner nok Mo bedre enn det jeg gjør, men han er en veldig god spiller og en flott person i tillegg, sier Gakpo. 

– Han har tatt to rekorder bare siden jeg kom hit, og vi er veldig stolt over ham og heldige som har han på laget. Han bidrar med mye mål og målgivende pasninger.

I flytsonen

Gakpos liv på Merseyside begynte ikke så lett. Da han ble hentet i januar var laget i dårlig form, og det tok litt tid for mannen som søndag fylte 24 å komme i gang. Men nå er han varm i trøyen i «Firmino-rollen», og har notert seg for seks scoringer og to målgivende pasninger i løpet av vårsesongen.

– Jeg nyter spilletiden og prøver å se hvor jeg kan hjelpe laget på en best mulig måte. Noen ganger er det litt dypere i banen, og noen ganger er det som spiss. Jeg trives med å spille sammen med lagkameratene, og det er jo ekstra gøy når vi vinner, sier han.

Gakpo og store deler av Liverpool-troppen er nå i Barcelona for å lade opp til mandagens kamp mot Leicester, etter at de fikk noen dager fri. 

Nå har sjansene for topp fire økt betydelig

Nå har sjansene for topp fire økt betydelig

Liveblogg 08.mai 11:46
Ingen utkjøpsklausul for Mac Allister

Ingen utkjøpsklausul for Mac Allister

Liverpool må forhandle med Brighton om de ønsker å kjøpe Alexis Mac Allister.