– Det er ikke hans feil at det ble en katastrofal sesong for ham

Jürgen Klopp mener at det er først i de siste kampene at Curtis Jones har fått vist hva som bor i ham.

I løpet av sommeren vil midtbanekvartetten James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og innlånte Arthur Melo forsvinne fra Liverpool. De tre første på gratisoverganger som Bosman-spillere. At det tynnes i rekkene vil tvinge Jürgen Klopp ut på transfermarkedet, men Curtis Jones sin gode form de siste kampene betyr at Liverpool-manageren får litt drahjelp med å fylle de ledige plassene også fra egne rekker. 

– Det er ikke Curtis Jones sin feil at det ble en katastrofal sesong for ham, for han var skadet, slo Liverpool-manageren fast på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– Det kom til et punkt der vi ikke hadde noe å tape på å gjøre forandringer

– Det kom til et punkt der vi ikke hadde noe å tape på å gjøre forandringer

Jürgen Klopp forklarer hvorfor han tok grep og ga Trent Alexander-Arnold en ny rolle, og også gjorde noen andre små endringer.

– Han vet hvor høyt jeg verdsetter ham

– Han vet hvor høyt jeg verdsetter ham

Jürgen Klopp vil etter sesongen miste en tro tjener i James Milner. Manageren legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt veteranen på laget litt lenger.

– Ingen vet når det skjedde. Han vet det ikke selv en gang. Han kjente på noe, men i verste fall trodde jeg det var en vond muskel eller noe. Vi foretok en scan, og han var ute i fire måneder. Da satt jeg bare å ventet på ham, fortsatte Klopp. 

– Når han ikke spiller vil folk glemme ham, men nå spiller han kamp etter kamp, og han spiller bra. Hver kamp han får nå hjelper oss og spillerne. Vi kan ikke bytte ut hele laget, slår tyskeren fast.

Stressbrudd i skinnleggen

I begynnelsen av april fortalte Jones at han hele sesongen hadde slitt med en benskade som ingen i Liverpools medisinske stab hadde sett maken til tidligere. Midtbanespilleren måtte bruke lang tid for å komme tilbake på banen, ved hjelp av en spesialist og usedvanlige rehabiliteringsmetoder.

Det dreide seg om et stressbrudd i skinnleggen i høyrebeinet. Nå går det imidlertid mye bedre for Jones, som har startet Liverpools sju siste kamper, og bidratt både med scoring mot Tottenham og målgivende mot Leeds.

– Slik jeg forstår livet, så må du få orden på det med en gang når du har et problem, for dersom du fortsetter på samme måten vil du bare ha det samme problemet. Vi må gi guttene en ramme hvor de kan prestere. Jeg ser dem hver dag, og vet de kan prestere. Det er ikke slik at de sier at de ikke kan gjøre dette mer, uttalte Klopp om situasjonen som Jones og hans lagkamerater har befunnet seg i. 

– Det er sant at vi lenge ikke klarte å prestere som vi skulle, men vi vil alltid finne en ramme som gjør at guttene kan skinne igjen. Da er det mye mer sannsynlig at de vil vise den beste versjonen av seg selv igjen. Det er dette vi forsøker å gjøre hele tiden, og alt vi gjør bra nå vil være til hjelp for oss neste sesong. Signalene er veldig lovende, og det er jeg fornøyd med. Vi skal spille fire kamper til, så skal vi ha en ferie, og en skikkelig preseason, og da vil vi være sterke igjen. lyder lovnaden fra Klopp.

Curtis Jones

Født30. januar 2001
Liverpool, England
Høyde185 cm
Debut07.01.2019 mot Wolverhampton 1–2
InnkjøpEgen stall
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-239+10 /18+6 /1
2021-2218+9 /110+5 /1
2020-2122+12 /413+11 /1
2019-206+6 /31+5 /1
2018-191+0 /00+0 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Meritter:
Vinner av VM for klubblag 2019
Premier League-mester 2019/20
Vinner av Ligacupen 2021/22
Vinner av FA-cupen 2021/22

Selvtilliten er tilbake

Etter den langvarige skaden går det nå mye bedre både for Jones og laget, og det merkes på selvtilliten. 

– Denne sesongen har vært vanskelig både for meg personlig og for laget. Det har vært opp og ned, men nå presterer vi godt og vinner kamper igjen, slo scouseren fast etter at han kom på scoringslista mot Spurs.

– Vi kan ikke betale overpris

– Vi kan ikke betale overpris

Jürgen Klopp melder at det er uaktuelt for Liverpool å betale overpris for sine transfermål.

– De viste hvor gode de er på dødballer og kontringer

– De viste hvor gode de er på dødballer og kontringer

Fabinho har vonde minner fra det første møtet med Brentford denne sesongen.