John Aldridge:«Et lag av vår størrelse må konkurrere i Europa»

John Aldridge forstår ikke hvorfor Liverpools supportere helst vil unngå å delta i Europa League.

En sesong uten Champions League-fotball er utvilsomt skuffende for Liverpool. De røde har deltatt i Europas gjeveste turnering i seks sesonger på rad, men spillerne må sannsynligvis finne seg i å se fotball på tirsdager og onsdager fra sofaen neste sesong.

Det skal et lite mirakel til for at Anfield-klubben skal ende på topp 4 denne sesongen. Da må Manchester United tape sine to siste kamper, hjemme mot Chelsea i midtuken og Fulham til helgen.

Det sannsynlige scenarioet er en femteplass, noe som gir en plass i Europa League neste sesong. Den turneringen har ikke Liverpool vært en del av siden finaletapet mot Sevilla for snart syv år siden.

John Aldridge, som har godt kjennskap til Liverpools mange europeiske triumfer, har sett seg lei av supportere som helst håper å unngå en kvalifikasjon til en mindre gjeve turneringen. I ukens spalte i Liverpool Echo tar han et oppgjør med meningene som florerer i sosiale medier.

«De aller fleste, inkludert Jürgen Klopp, vil nok være glade for å ha sikret seg Europa League, men jeg forstår ikke hvordan Liverpool-supportere helst ikke vil delta. Et lag av vår størrelse må konkurrere i Europa uansett hvilken turnering det er», skriver han.

Du kan se høydepunktene fra Europa League-kampen mellom LFC og Villarreal i vinduet under.

Fordeler med Europa League

Aldridge mener klubben ikke fortjener å spille i Champions League neste sesong etter en vanskelig og tung sesong. Han er likevel svært positiv til neste sesongs deltakelse i Europa, av flere grunner.

«Unge spillere kan få prøve seg i større grad i gruppespillet og de tidligere fasene av utslagsrundene. Dersom Liverpool klarer å nå kvartfinalen og videre, vil det også bli noen virkelig gode oppgjør på Anfield.»

Han nevner blant annet unggutter som Curtis Jones, Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Stefan Bajcetic, Ben Doak og Caoimhim Kelleher. Aldridge er spesielt interessert i sistnevnte, som er ryktet vekk fra Anfield i sommer.

The Athletic: Leter etter en vei ut av Anfield

The Athletic: Leter etter en vei ut av Anfield

Avisen melder tirsdag morgen at Liverpools trofaste andrekeeper vil bli førstekeeper.

– Jeg tror det var skrevet i stjernene at han ville score det målet

Cody Gakpo:– Jeg tror det var skrevet i stjernene at han ville score det målet

Roberto Firminos dager på Anfield nærmer seg slutten, men Liverpool har allerede fått på plass hans erstatter.

«Han vil få flere kamper og mer erfaring. Vi er heldig som har verdens beste andrekeeper. Mye kommer til å skje til sommeren, men han har 14, 15 år igjen på toppnivå. Vi trenger ham», skriver Aldridge.

Han legger likevel ikke skjul på at Liverpool er en klubb som bør være med i Champions League, og ikke Europa League. De røde er tross alt det mest suksessfulle engelske laget ute i Europa.

«Vi har vunnet den pokalen seks ganger, men vi må gå for Europa League også, om vi ender der.»

Aldridge ser også en mulighet frem til en eventuell finale om klubben skulle nå så langt neste sesong. Den spilles nemlig i Dublin. En by som florerer av Liverpool-supportere.

«Det kan være et positivt utfall, for det er den nærmeste hovedstaden fra Liverpool. Det vil bli en skikkelig fest om de røde skulle ende opp der, for klubben har enorm støtte i Irland», avslutter han.

Den nye tenåringsstjernen de røde må klare seg uten resten av sesongen

Stefan BajceticDen nye tenåringsstjernen de røde må klare seg uten resten av sesongen

Han har vært sesongens store lyspunkt, 18-årige Stefan Bajcetic med spansk pass. Midtbanespilleren kan bli den første ikke-britiske tenåringen som får et virkelig gjennombrudd hos Liverpool FC.

Kopite 11.mar 13:26
Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk mener Liverpool kan tiltrekke seg de beste spillerne selv om det ikke blir Champions League-fotball på Anfield til høsten.