Fulham-leiren i harnisk over straffesparket

Fulham-manager Marco Silva mener at straffesparket som Liverpool avgjorde kampen på var feil idømt.

«Om Marco Silva var en tegneseriefigur, ville det komme damp ut av ørene hans», skrev Dominic King i Daily Mail etter Liverpools 1-0-seier over Fulham.

En rasende Fulham-manager rettet en anklagende pekefinger mot dommerteamet etter at han beskrev måten Liverpool vant kampen på som «flau»,

Mohamed Salah scoret sikkert på straffesparket som Liverpool fikk seks minutter før pause, da de røde tok sin femte strake seier i Premier League onsdag kveld.

Dommer Stuart Attwell pekte på ellevemetersmerket etter at Darwin Nunez ble klønete felt av Issa Diop, og hos Viaplay var kommentatorene skjønt enige om at straffesparket var riktig og soleklart. Det er imidlertid ikke Silva og Fulham-spillerne enige i.

VAR-dommer Tony Harrington støttet Attwells avgjørelse, og straffesparket ble dermed stående.

– Jeg tviler på det

Kapteinen om Champions League-mulighetene:– Jeg tviler på det

Lagkaptein Jordan Henderson er pessimist med tanke på Champions League-spill neste sesong, selv om Liverpool nå bare er fire poeng bak Manchester United.

Nyheter 04.mai 10:34
– Vi hadde en samtale om det, og Mo er fortsatt vår straffeskytter

– Vi hadde en samtale om det, og Mo er fortsatt vår straffeskytter

Etter to misser på rad, har Mohamed Salah nå scoret to på rappen.

Nyheter 04.mai 00:24

– Det er nærmest umulig å forstå at det der er et straffespark

– Vi gikk til pause, og lå under 1-0. Jeg må si at måten scoringen kom på var flau. Å gi en slik straffe i dagens fotball, og at VAR ikke omgjør avgjørelsen, er vanskelig å forstå. Jeg vil ikke si noe mer, for det vil bli vanskelig for meg, og jeg ønsker ikke å skape flere problemer for meg selv. Men det er nesten umulig å forstå at det der var et straffespark, sa Silva på pressekonferansen etter kampen.

Silva måtte nylig sone en karantene på to kamper etter at han ble utvist for protester mot dommeren i kvartfinalen i FA-cupen mot Manchester United på Old Trafford.

– Jeg snakket ikke med dommeren. Det vil ikke ha endret på noe. Hvorfor skal jeg snakke med ham? Jeg vet at jeg de kommende dagene vil får høre at det var en streng avgjørelse. Da Darwin pirket bort ballen startet han på fallet selv, og etter det var det han som var borti Issa med sitt venstre bein. De vil si det var strengt, men dommeren ga det, og da kunne ikke VAR ta det bort.

– Vi snakker hele tiden om det samme. Jeg snakket ikke med dommeren, verken etter kampen eller i pausen. Jeg vekslet noen ord med fjerdedommeren.

– Issa fortalte meg at det ikke var noe klart straffespark. Issa snakket med dommeren i løpet av andre omgang, og jeg vet hva dommeren sa til Issa. For oss er det ikke noe klart straffespark, og VAR burde ha overprøvd straffesparket, og ikke latt dommerens avgjørelse stå. Dommeren gjorde en feil, og VAR er der for å omgjøre avgjørelsen, og ikke la slike straffespark stå. Det er åpenbart for meg.

Får støtte av egen spiller

Silva får støtte Tom Cairney. Fulham-stjernen var meget frustrert etter kampen.

– Jeg ba dommeren sjekke straffesparket. Han sa de hadde sjekket det. Det er  frustrerende, for det er opp til andre folk å ta korrekt avgjørelse.

– Han sa de sjekket det, men i andre omgang sa han til en av våre spillere at det ikke skulle ha vært straffespark. Det gjør det ekstra frustrerende, for noen hadde tydeligvis kommet frem til riktig avgjørelse. Issa Diop var ikke borti ham. Nunez tok et steg til, og så la han seg. Når du taper på denne måten på Anfield, så er det frustrerende, for vi forsøker å komme så høyt på tabellen som mulig, sa 32-åringen etter kampen.

Silva mener Alisson reddet Liverpool

Alisson Becker gjorde to meget gode redninger i kampen, og Silva mente at hans lag fortjente mer fra oppgjøret enn null poeng.

– Kampen sett under ett fortjente vi mye mer. Det er åpenbart for meg. Vi hadde litt problemer uten ball. Liverpool skapte problemer for oss i visse områder, og de fikk det for lett i de områdene. De første 25 minutten gjorde vi det bra. Når vi fikk ballen bort fra presset, og angrep på motsatt side, skapte vi noen gode sjanser. Men den siste pasningen og avslutningene burde vi ha gjort annerledes.

– Alisson gjorde en meget god redning for å stoppe avslutningen til Vinicius i første omgang, men Liverpool hadde gode sjanser i første omgang, og hadde ballen mer enn oss. Vi responderte bra i andre omgang, og var gode. Liverpool hadde også noen gode perioder. Vi hadde noen gode kontringer, og to store sjanser. Alisson gjorde en meget god redning, en mot en med Vinicius, og vi hadde en stor sjanse ved Bobby De Cordova-Reid i siste minutt.

«Mohamed Salah kunne ikke ha gjort mer for å vise at han misliker Europa League»

Dette skriver avisene:«Mohamed Salah kunne ikke ha gjort mer for å vise at han misliker Europa League»

Engelske aviser tror ikke Liverpool-spillerne har gitt opp håpet om Champions League-spill neste sesong.

Innsikt 04.mai 11:58
– Kvaliteten til motstanderen gjorde at de fikk noen muligheter

– Kvaliteten til motstanderen gjorde at de fikk noen muligheter

Alisson Becker var meget godt fornøyd med tre poeng mot Fulham, etter å ha gjort to helt matchavgjørende redninger.

Nyheter 04.mai 08:55