Har tidvis slitt på King Power Stadium - men Leicester er ligaens nest svakeste hjemmelag

Liverpool har tapt sine to siste bortekamper mot Leicester.

Liverpool har slitt voldsomt på bortebane denne sesongen, og selv om det har vært bedring de siste ukene er ikke bortetabellen noen hyggelig lesning. Der har de røde klatret til 9. plass, men står kun med 19 poeng fra 17 kamper. 

Men før vi skal ta livet av håpet om en tredje strake borteseier for de røde, hjelper det å ta en titt på hjemmetabellen. Der er nemlig Leicester nest sist, med kun tabelljumbo Southampton bak seg - laget Liverpool spiller mot i siste serierunde.

Premier League-mesterne fra 2016 har bare klart å ta 16 poeng på 17 hjemmekamper denne sesongen. I motsetning til Liverpool har mandagens motstander nesten tatt like mange poeng borte som de har hjemme - og totalregnestykket er grunnen til at de ligger under nedrykksstreken med tre kamper igjen å spille. 

Må snu trenden

Totalt sett har Jürgen Klopp hatt et godt tak på Leicester, med elleve seiere, én uavgjort og fem tap på 17 kamper. Det som kan gi litt grunn til bekymring før mandag er at samtlige tap har kommet på King Power Stadium - fire i ligaen og et i ligacupen. 

Liverpool har ikke slått Leicester på bortebane siden den praktfulle 4-0-seieren på Boxing Day i 2019. De to foregående sesongene har det endt med tap - henholdsvis 3-1 og 1-0.

– Forventer en supervanskelig kamp

Vi fulgte pressekonferansen: – Forventer en supervanskelig kamp

Se hva Jürgen Klopp sa på pressekonferansen før møtet med Leicester.

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

KOMMENTAR: Jürgen Klopps Liverpool klarer å tyte mye spenning ut av selv de mest håpløse utgangspunkt - og ofte med en saftig belønning til slutt. Så hvorfor ikke leve i troen også denne gangen?

Kommentar 12.mai 12:27

Mandag kommer trolig «The Foxes» til å være fulle av motivasjon, og Jürgen Klopp har forberedt sine spillere på at det blir en ordentlig kamp mot Dean Smiths mannskap.

– Alle som er i nedrykksstriden vil kjempe med alt de har. Jeg har sagt til guttene at dette er den virkelige fighten. De er på hjemmebane og møter Newcastle etter oss, så de trenger alle poengene de kan få. Jeg forventer en supervanskelig kamp, sa Klopp på sin pressekonferanse. 

Leicesters forrige kamp var et 5-3-tap mot Fulham der de viste seg fra både sin verste og litt bedre side, mens Liverpool står med seks strake seiere og har åpnet døren på gløtt for spill i Champions League neste sesong. 

Leicester - Liverpool spilles mandag klokken 21. 

Firmino i rute til å rekke avskjedskampen på Anfield

Firmino i rute til å rekke avskjedskampen på Anfield

Roberto Firmino trolig tilbake i full trening neste uke.

Spår kamp om unggutt som har imponert for tabelljumboen

Spår kamp om unggutt som har imponert for tabelljumboen

Liverpool er en av flere klubber som kan redde Romeo Lavia fra å bli med Southampton ned til Championship.