Ingen nye skadebekymringer for Leicester-sjefen

Dean Smith kan stille med uendret mannskap mot Liverpool om han ønsker.

Spørsmålet er nok heller om Leicester-manager Dean Smith våger å sende ut de samme elleve som slapp inn fem scoringer mot Fulham i den forrige serierunden. Leicester viste seg fra sin verste side defensivt, og selv om de igjen viste seg som et målfarlig lag, fikk vi beviset på at det er vanskelig å holde plassen når slusene er så åpne bakover. 

I ligaen har ikke «The Foxes» holdt nullen siden før VM i Qatar, og dermed ligger de under nedrykksstreken før Liverpool kommer på besøk til det som blir en skjebnekamp for begge lag mandag kveld. 

Smith kunne på fredagens pressekonferanse meddele at det ikke er noen nye skadebekymringer å melde om fra hans side før kampen. Det betyr at Ryan Bertrand, James Justin og Jannik Vestergaard fremdeles er ute, og det samme er Kelechi Iheanacho, som på sin side kan rekke kampen mot Newcastle neste helg. 

Har alternativer

Borte mot Fulham stilte Smith med Daniel Iversen i mål, slik laget har gjort i en god stund etter at tidligere Liverpool-keeper Danny Ward ble vraket. I midtstopperparet spilte Caglar Soyuncu og Wout Faes en elendig kamp. Sistnevnte scoret for øvrig to selvmål på Anfield da Liverpool slo Leicester 2-1 like før nyttår. 

Har tidvis slitt på King Power Stadium - men Leicester er ligaens nest svakeste hjemmelag

Har tidvis slitt på King Power Stadium - men Leicester er ligaens nest svakeste hjemmelag

Liverpool har tapt sine to siste bortekamper mot Leicester.

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

KOMMENTAR: Jürgen Klopps Liverpool klarer å tyte mye spenning ut av selv de mest håpløse utgangspunkt - og ofte med en saftig belønning til slutt. Så hvorfor ikke leve i troen også denne gangen?

Kommentar 12.mai 12:27

Smith har alternativer å gå til dersom han skal gjøre et forsøk på å rydde opp i de defensive problemene. Veteran Jonny Evans har vært skadet i mer eller mindre hele 2023, men er nå i full trening og satt på benken sist. Januarkjøpet Harry Souttar kan også komme inn i varmen igjen etter å ha blitt benket de fire siste kampene. 

På backplass kan Ricardo Pereira utfordre Timothy Castagne eller Victor Kristiansen, mens Wilfred Ndidi og mannen som senket Liverpool forrige sesong, Kiernan Dewsbury-Hall, er alternativer på midtbanen. 

Trioen Harvey Barnes, Jamie Vardy og James Maddison er de som har vist seg å være mest målfarlig de siste ukene, og trolig de Liverpool må se mest opp for mandag kveld. 

– Liverpool har seks seiere på rad og det virker som et vanskelig tidspunkt å møte dem. Men de har slitt på bortebane, og vi må levere en prestasjon lik den Brigthon eller Brentford hadde mot dem, sa Smith på fredagens pressekonferanse.

Jürgen Klopp kunne på sin side fortelle at Leicester-kampen kommer for tidlig for Roberto Firmino og Naby Keita. 

Leicester - Liverpool spilles mandag klokken 21. 

Firmino i rute til å rekke avskjedskampen på Anfield

Firmino i rute til å rekke avskjedskampen på Anfield

Roberto Firmino trolig tilbake i full trening neste uke.

– Forventer en supervanskelig kamp

Vi fulgte pressekonferansen: – Forventer en supervanskelig kamp

Se hva Jürgen Klopp sa på pressekonferansen før møtet med Leicester.