Schmadtke: Klopp skal ha siste ord når det kommer til spillerkjøp

Jörg Schmadtke bekrefter at det er Jürgen Klopp som skal ha siste ord når det gjelder spillerkjøp i sommer.

Jörg Schmadtke ble tirsdag bekreftet som Liverpools nye sportsdirektør. Han begynner i jobben 1. juni og tar over etter Julian Ward, som forlater stillingen etter bare én sesong. 

I den forbindelse har Schmadtke avgitt sitt første intervju, og der forteller han litt hvordan samarbeidet med Jürgen Klopp kommer til å være. Det er den tyske tv-kanalen Sport1 som har fått Schmadtke i tale.

– Treneren har mer makt når det gjelder overganger i England enn det som er tilfellet i Tyskland, der et styremedlem eller en sportsdirektør har kontroll på alt, sier 59-åringen i intervjuet som er gjengitt av The Athletic.

Bekreftet: Jörg Schmadtke ansatt som sportsdirektør

Bekreftet: Jörg Schmadtke ansatt som sportsdirektør

Liverpool FC bekrefter ansettelsen.

Avslo «latterlig» bud fra RB Leipzig

Avslo «latterlig» bud fra RB Leipzig

Tyskerne skal ha prøvd seg på Fabio Carvalho.

Han bekrefter at det er Jürgen Klopp som skal ha siste ord når det kommer til spillerkjøp, og at manageren også vil være tydelig på hva han ønsker at rekrutteringsavdelingen skal prioritere. 

– Vi skal støtte ham med et team med analytikere, speidere og så videre. Deretter kan han velge fra en liste med spillere hvem han ønsker å jobbe med, sier Schmadtke og legger til: 

– Deretter vil jeg ta hånd om overgangen med de aktuelle avdelingene i klubben. Til slutt må også eierne gå god for investeringen.

Tre måneder

Schmadtke bekrefter også at han har skrevet under på en korttidskontrakt med opsjon på en forlengelse. 

– I utgangspunktet er det snakk om et samarbeid som skal vare i tre måneder. Hvis det blir vellykket kan vi forlenge det utover den aktuelle perioden, sier tyskeren.

Klopp har tidligere sagt at han kjenner landsmannen fra før, men at det ikke betyr at Schmadtke er en «Klopp-signering». Sportsdirektøren kan fortelle at han ikke kjenner Liverpools manager særlig godt. 

– Vi var i Bundesliga på samme tid, han som trener og jeg som sportsdirektør. Vi kjenner hverandre, men jeg kjenner hans agent Marc Kosicke bedre, og han har et godt forhold med eierne til Liverpool. Det var han som tipset dem om meg da det ble kjent at den nåværende sportsdirektøren ønsket å slutte, sier Schmadtke.

FSG-president Mike Gordon er glad for at en ny sportsdirektør er på plass. 

– Han kommer med kunnskap og erfaring i en rolle der vi kan dra nytte av de kvalitetene. Han vil bidra til at vi skal fortsette å vokse og utvikle klubben, sier han til liverpoolfc.com.

Flere klubber vil ha den utlånte midtbanespilleren

Flere klubber vil ha den utlånte midtbanespilleren

Aberdeen skal ha kommet til enighet med Liverpool, men Leighton Clarkson kan få flere alternativer.

Fire spillere har tatt farvel. Flere kan forsvinne i løpet av sommeren

Fire spillere har tatt farvel. Flere kan forsvinne i løpet av sommeren

Mye handler om spillerkjøp, men Jürgen Klopp og Liverpool må også bestemme seg for hvem de skal satse videre på, skriver David Lynch.

Kommentar 29.mai 20:44