– Ting vi har jobbet med fungerer tidvis bra

Lagkaptein Jordan Henderson forklarer hvorfor Liverpool nå står med fem strake seiere for første gang denne sesongen.

Det ble en litt nervøs avslutning på kampen, men Liverpool klarte å hale i land en 1-0-seier over Fulham, i det som var deres femte strake Premier League-seier.

– Jeg synes vi så mye bra. Ting som vi har jobbet med fungerte tidvis bra. Selvsagt måtte vi forsvare oss godt i perioder, og Ali gjorde et par meget gode redninger. Men totalt sett synes jeg vi kan være fornøyd med prestasjonen vår og resultatet. Vi holdt nullen også, sier Jordan Henderson til Liverpoolfc.com.

Fire ettmålsseiere på rad, alle med ulikt resultat

Alle de fire siste kampene er blitt vunnet med ett måls margin, men ingen med samme resultat. I tillegg til 1-0 over Fulham, slo Liverpool Tottenham 4-3, West Ham 2-1 og Nottingham Forest 3-2.

– 1-0 er bra. Vi holdt buret rent. Vi kontrollerte store deler av kampen. Ja, vi måtte forsvare oss litt mer i andre omgang, men jeg synes vi klarte oss bra. Vi så også farlige ut på kontringer, så vi må være fornøyd med dette. Vi har satt sammen en god resultatrekke, og spillet er blitt mye bedre. Vi kan selvsagt forbedre oss ytterligere, men nå ønsker vi bare å fortsette på denne måten frem til sesongen er slutt.

Dette var ifølge fotballdataredaktør Michael Reid i Opta bare fjerde gang at Liverpool har vunnet fire eller flere strake ligakamper med ett måls margin, og første gang siden september 2013. Henderson tror det er flere grunner til at laget nå er blitt mer stabilt. 

NÅ GÅR DET BEDRE: Medgang avler selvtillit, påpeker Jordan Henderson.

NÅ GÅR DET BEDRE: Medgang avler selvtillit, påpeker Jordan Henderson.

– Vi spiller god fotball til tider, og taktisk har vi gjort noen små endringer som har hjulpet oss. Når vi da får litt medgang så kommer selvtilliten, og slike ting. Når du får gode resultater blir alt enklere. Det er alltid hyggelig å vinne. Ting begynner å gå din vei da. Det er rart hvordan ting forandrer seg når du får selvtillit. 

– Vi har jobbet veldig hardt gjennom hele sesongen for å få en forandring på ting. De siste fem kampene har det gått bra. Forhåpentligvis fortsetter dette helt frem til sesongen er over.

– Når du vinner fotballkamper kommer selvtilliten, og vi har følt at vi har hatt medgang de siste kampene. Men det blir ikke av seg selv. Du må jobbe for det, og jobbe hardt. Hver eneste kamp i Premier League er en unik utfordring. Vi må bare holde fokus og stå på videre, og så får vi se hvor vi ender til slutt.

– Kvaliteten til motstanderen gjorde at de fikk noen muligheter

– Kvaliteten til motstanderen gjorde at de fikk noen muligheter

Alisson Becker var meget godt fornøyd med tre poeng mot Fulham, etter å ha gjort to helt matchavgjørende redninger.

Nyheter 04.mai 08:55
– Alisson var nesten i tårer over det rene buret!

Jürgen Klopp: – Alisson var nesten i tårer over det rene buret!

Liverpools manager var fornøyd på vegne av sin målvakt.

Nyheter 03.mai 23:45

– Alisson er alltid på tå hev

Henderson takker en god Alisson Becker for at det ble seier også denne gangen. Keeperen fikk en sterk 9-er på Liverpool.no sin spillerbørs, og holdt buret rent for tolvte gang i Premier League denne sesongen.

– Vi måtte stole på ham i noen situasjoner. Han var strålende nok en gang. Han er alltid på tå hev, og der når vi trenger ham.

Liverpool er nå bare fire poeng bak Manchester United på fjerdeplass. Fem strake seiere, og 15 poeng av 15 mulige, har gjort underverker for tabellsituasjonen. United har imidlertid spilt to kamper mindre enn Jürgen Klopps menn.

– Jeg liker ikke å snakke om andre lag, og spesielt ikke når vi selv har vært så ustabile mesteparten av sesongen. Det handler om å fokusere på det vi selv kan gjøre, og hva vi må gjøre bedre som lag. Du får som fortjent i denne ligaen.

– Du vet aldri hva som kan skje i fotball, men for oss handler det om å fokusere på neste kamp og neste utfordring. Forhåpentligvis fortsetter vi slik som dette resten av sesongen, og også i starten av neste sesong, avslutter Liverpools lagkaptein.

Fulham-leiren i harnisk over straffesparket

Fulham-leiren i harnisk over straffesparket

Fulham-manager Marco Silva mener at straffesparket som Liverpool avgjorde kampen på var feil idømt.

Nyheter 04.mai 13:36
«Mohamed Salah kunne ikke ha gjort mer for å vise at han misliker Europa League»

Dette skriver avisene:«Mohamed Salah kunne ikke ha gjort mer for å vise at han misliker Europa League»

Engelske aviser tror ikke Liverpool-spillerne har gitt opp håpet om Champions League-spill neste sesong.

Innsikt 04.mai 11:58