– Vi er heldige som får låne drakten i noen år og gi alt vi har, men det er supporternes klubb

James Milner har gitt et avskjedsintervju før han nå forlater Liverpool FC.

Etter 332 kamper for Liverpool FC, forlater James Milner nå klubben 37 år gammel. Det er forventet at han vil signere for Brighton 1. juli, selv om det så langt ikke er offisielt bekreftet.

Veteranen har satt seg ned med Liverpoolfc.com og gjort et siste intervju om tiden sin i klubben, og hva det har betydd. Han fikk spørsmål om hva som var høydepunktet.

– Høydepunktet må være Barcelona tror jeg. Alt rundt det. Oppbygningen til kampen, resultatet fra den første kampen, da vi slo Newcastle, mistet spillere, det som skjedde kvelden før med Vincent Kompany. Reaksjonen med å gjøre det der mot et lag i verdensklasse full av rutinerte spillere, når vi manglet spillere. Det var bare en strålende natt for laget og klubben, og viste alt det harde arbeidet hele troppen hadde lagt ned, sier Milner til Liverpoolfc.com.

– Vi hadde spillere ute, og spillere som hadde fått oss dit, men spillerne som kom inn var klare for å spille, hadde fått gode instrukser og visste hva jobben deres var. De fikk ikke panikk. Ser du tilbake til det, så er det å vinne det første troféet som en gruppe alltid veldig viktig, og at vi gjør det sammen.

Barcelona-kvelden, og at Liverpool klarte å vinne noe den sesongen, var helt avgjørende.

– Du kan vinne ting som en individuell spiller andre steder, men den første tittelen blir alltid katalysatoren. Når du ser på det, så hadde vi tatt så mange poeng i ligaen, og tapt Champions League-finalen året før… Hadde vi ikke snudd det, så bekymrer du deg for hva som skjer. Du kan kanskje prøve igjen, men det vil være veldig tøft å komme tilbake fra noe slikt. Så etter kampen var det mer som en lettelse for meg.

– Det laget fortjente mer, og vi klarte å få det til. Den kvelden var enorm, da vi sto foran The Kop og sang You’ll Never Walk Alone. Det var et spesielt øyeblikk, men et veldig fortjent et. Det er ikke mange lag som har tatt 97 poeng og ikke vunnet ligaen, så at vi klarte å vinne noe det året var enormt, sier Milner.

BARCELONA: Liverpool slo Barcelona 4-0 og tok seg til finalen.

BARCELONA: Liverpool slo Barcelona 4-0 og tok seg til finalen.

– Det er supporternes klubb

Milner fikk videre spørsmål om hvordan det var den kvelden Liverpool endelig vant ligaen igjen, etter så langt ventetid.

– Den kvelden vi vant ligaen, så sto jeg bak i rommet og så på alle guttene som så på kampen og bare tok inn øyeblikket egentlig. Jeg var heldig som hadde vært i situasjonen før og vært med på å vinne den, og jeg visste at jeg bare ville se på alle etter alt det harde arbeidet som hadde blitt lagt ned og gleden i ansiktene på alle. Det var spesielt å se det, sier han.

– Og paradene, helt utrolig. Det er de som er de store dagene, og du må nyte det. I fjor, da vi var så nærme å vinne alt og etter skuffelsen av alt som kunne ha vært – med antall folk i gatene i Liverpool. En forventer at guttene ville være litt nedfor, men jeg tror Jordan Henderson sa at det var en av de beste dagene i livet hans – vi får ta bort familien hans fra akkurat dét, for jeg vil ikke få ham i trøbbel med den kommentaren! Men det sier alt, og det er så spesielt.

– Det er det Liverpool handler om. Det er supporternes klubb. Vi er heldige som får låne en drakt i noen år og gjøre det vi kan gjøre mens vi bruker den, men det er deres klubb og alt vi gjør er for dem.

PARADENE: James Milner setter spesielt pris på paradene og at det har vært mulig å nyte suksessen.

PARADENE: James Milner setter spesielt pris på paradene og at det har vært mulig å nyte suksessen.

Forventer at Mac Allister er rød innen ti dager

Forventer at Mac Allister er rød innen ti dager

Ryktebørsen 31.mai 10:50
Kan gå med på salg dersom det er mulighet for tilbakekjøp

Kan gå med på salg dersom det er mulighet for tilbakekjøp

Liverpool vil helst ikke selge Fabio Carvalho.

Da Klopp kom inn

Det var Brendan Rodgers som hentet Milner fra Manchester City, på Bosman sommeren 2015. Milner hadde blitt brukt som høyreback til tider i City, og kunne tenkt seg å rendyrkes på midtbanen. Rodgers ble bare sittende i noen måneder, før Jürgen Klopp kom inn i oktober det året.

– I en klubb som Liverpool, og under en manageren som er som ham, tror jeg ikke du noen gang kan være komfortabel med tanken på at du skal komme til å være del av noe. Da Klopp kom inn, så hadde han sine egne meninger. Jeg var signert av en annen manager, så jeg må bevise hva jeg kan. Vi kom til to finaler men klarte ikke å vinne noen av dem, forteller Milner.

– Året etter ba han meg om å spille venstreback, så jeg hadde en avgjørelse jeg måtte ta personlig, om jeg ønsket å gjøre det, og det gjorde jeg. Året etter var jeg tilbake på midtbanen, men startet sesongen på benken, så det er øyeblikk der du tenker «er jeg ferdig her?». Så du må hele tiden vise hva du kan, så jeg må tenke «jeg ønske å være en del av dette laget, jeg er god nok for dette laget». Du vet at klubben er spesiell, og det er derfor du signerer, men jeg tror ikke det noen gang var et øyeblikk der jeg tenkte «jeg er her for reise og skal være del av noe spesielt». Hver eneste dag må du gjøre deg fortjent til å være der og være en del av den gruppen, laget og managerens planer.

Liverpool har allerede forhørt seg om pris

Liverpool har allerede forhørt seg om pris

Allerede før Jörg Schmadtke var på plass som ny sportsdirektør skal Liverpool ha snakket med Borussia Mönchengladbach om 22-åringen.

– Klopp bestemmer, men Schmadtke er den som skal få ting til å skje

– Klopp bestemmer, men Schmadtke er den som skal få ting til å skje

Den tyske Bundesliga-eksperten Raphael Honigstein forteller om Jörg Schmadtke.