Denne uken skal Premier League-klubbene diskutere lønnstak

For første gang vurderer Premier League å innføre lønnstak.

Lønnstak er noe det lenge har vært snakk om, men først nå vurderer Premier League-klubbene det seriøst. Denne uken er det årsmøte mellom de 20 klubbene, når de møtes i Hampshire på tirsdag og onsdag.

The Times melder at forslaget om lønnstak vil være linket til hvor mye som betales ut i TV-penger. Så makssummen en klubb kan bruke på lønninger, vil påvirkes av hvor mye TV-penger laget som kommer på sisteplass i Premier League får utbetalt.

Forslaget har fått arbeidstittelen «ankring», og vil begrense hvor mye topplagene kan bruke. The Times bruker firegangen som eksempel, der topplaget kan bruke fire ganger det beløpet klubben som er sist i Premier League får i TV-penger, men modellen er så langt ikke definert. I 2021/22-sesongen ble Norwich nummer 20 i Premier League, og fikk 100,6 millioner pund i TV-penger. Med den modellen vil en toppklubb kunne ha et lønnsbudsjett på maks 402,4 millioner pund. Den sesongen var det Manchester Uniteds lønnsutgifter som var høyest, med 384 millioner pund, så det ville ha vært innenfor rammene.

Firmino ønsket i Saudi-Arabias fotballrevolusjon

Firmino ønsket i Saudi-Arabias fotballrevolusjon

En slags revolusjon pågår i Midtøsten hvor en rekke profiler skal lokkes dit.

Liverpool-legenden ser ut til å få jobb i Saudi-Arabia

Liverpool-legenden ser ut til å få jobb i Saudi-Arabia

Steven Gerrard blir sannsynligvis den neste som går til Saudi Pro League.

Toppklubbene vil trolig være imot

Målet med forslaget er forsikre at alle lag fortsatt kan være konkurransedyktig, i en tid der det er fare for at det økonomiske gapet mellom klubbene i Champions League og det foreslåtte nye VM for klubblag kan bli for stort ned til de andre lagene i Premier League.

Dette skal bare være et av flere forslag rundt lønnstak, men det er et forslag som blir seriøst vurdert, og som skal opp som sak på årsmøtet i Premier League denne uken. Spillerlønninger er klubbenes største utgiftspost, men ifølge The Times er noen av toppklubbene veldig imot forslaget.

UEFA har innført nye regler, der klubbene som deltar i deres turneringer maks kan bruke 70 prosent av totalbudsjettet på overgangssummer og lønninger. Premier League har tidligere sagt at de vurderer en lignende modell, men vil sette grensen på 85 prosent av budsjettet.

På Anfield har Gakpo endret mening om hva som er hans beste posisjon

På Anfield har Gakpo endret mening om hva som er hans beste posisjon

Nå blomster Cody Gakpo i denne rollen for både Liverpool og landslaget.

Sommerens viktigste datoer

Sommerens viktigste datoer

Terminliste, billettkjøp og cup-turneringer. Her er sommerens og neste sesongs viktigste datoer.

Innsikt 06.jun 2021 20:06