Droppet sommerferie for å finne toppformen før pre-season

Ben Doak har planer om å spille seg inn i troppen til Jürgen Klopp.

Den skotske unggutten Ben Doak var en av de positive overraskelsene i Liverpool FC i 2022/23-sesongen. Den unge kantspilleren som ble hentet inn fra Celtic i fjor fikk trolig flere muligheter enn han hadde trodd, og han viste at det bor mye spennende i ham som fotballspiller. 

Da det spisset seg til mot slutten av sesongen så vi mindre til 17-åringen på førstelaget, men mulighetene han fikk i vinter ser ut til å ha gitt mersmak, for nå satser han alt for å få flere sjanser av Jürgen Klopp neste sesong. 

Liverpool Echo skriver at kantspilleren har droppet sommerferien, og heller gått i hardtrening for å komme i toppslag til sesongoppkjøringen som begynner 8. juli. Doak vil trolig få mulighet til å vise seg frem både på treningsleiren i Tyskland og på turen til Singapore i sommer, og i likhet med de andre unge spillerne ligger det et lite press på å vise seg frem.

– Gutten er god som gull

– Gutten er god som gull

Ben Doak følger i fotsporene til Kenny Dalglish, og imponerer «Kongen».

Et gnistrende stjerneskudd i en hittil bekmørk vinter

Et gnistrende stjerneskudd i en hittil bekmørk vinter

Ben Doaks fire innhopp har gitt Liverpool-fansen appetitt på mer.

Innsikt 17.jan 11:59

Echo skriver videre at Doak, som kostet de røde 600.000 pund, har trent sammen med Crystal Palace-spiller Dylan Reid, som er en god kamerat. Doak var i utgangspunktet i Skottlands U21-tropp til samlingen i juni, men han valgte å forlate troppen. 

En herlig type

Doak har gjort inntrykk i løpet av sin første sesong på Merseyside, og en av dem som har latt seg imponere er akademisjef Alex Inglethorpe. Han beskriver 17-åringen som en herlig type. 

– Han har en smittende personlighet, og det er artig å se ham spille fotball. Han er en type kantspiller som elsker å utfordre, og jeg tror ikke backene han møter gleder seg så veldig. Han utfordrer alltid og gir seg aldri, sier Inglethorpe i et intervju med The Athletic.

– Alle vet at han må utvikle seg og at han har mye som kan bli bedre, men han er spennende, og jeg er veldig fornøyd med hans første år, sier akademisjefen. 

Doak fikk fem kamper for Liverpools førstelag, inkludert to i Premier League, men det var i UEFA Youth League han virkelig imponerte. Fire scoringer og fire målgivende pasninger ble fasiten på åtte kamper, og med Europa League-fotball på menyen til høsten øyner nok unggutten flere muligheter. 

– Det har vært en uforglemmelig reise, og jeg vil bare si takk

– Det har vært en uforglemmelig reise, og jeg vil bare si takk

Alex Oxlade-Chamberlain tar farvel med Liverpool og supporterne.

Får ikke opsjon på kjøp

Får ikke opsjon på kjøp

Fabio Carvalho skal være veldig nær RB Leipzig.