– Han tok vare på meg

Naby Keita sier Jürgen Klopp var en god støttespiller.

Naby Keitas tid i Liverpool er forbi. Etter fem år på Merseyside ble det tidligere i vår kjent at han ikke kom til å forlenge kontrakten, som gikk mot slutten, og sammen med James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Roberto Firmino tok han i slutten av mai farvel med Liverpool-supporterne. 

Keita vender tilbake til Tyskland når han nå skal fortsette karrieren. For to uker siden ble det bekreftet at han skal spille for Werder Bremen i Bundesliga neste sesong, og i den forbindelse har han avgitt et lite intervju med Bild der han reflekterer over tiden i Liverpool. 

Bekreftet: Naby Keita har funnet seg ny klubb

Bekreftet: Naby Keita har funnet seg ny klubb

Liverpools skadeplagede midtbanespiller vender tilbake til Tyskland.

Nyheter 09.jun 13:56
Mysteriet Naby Keita mistet over et år av Liverpool-karrieren med skade

Mysteriet Naby Keita mistet over et år av Liverpool-karrieren med skade

Av alle som forlater Liverpool i sommer, har nok 28-åringen den største «hva hvis»-følelsen, og de mest oppsiktsvekkende skadetallene.

Innsikt 05.jun 22:13

Spesielt setter han pris på forholdet han hadde med Jürgen Klopp. 

– Han er en veldig god trener og en veldig bra person. Han tok vare på meg de gangene jeg var ute med skade, sier Keita ifølge Liverpool Echo.

– Han sa hele tiden til meg at jeg er sterk og at jeg aldri skulle gi opp. Det var til stor hjelp. Selv om ikke alt gikk så bra for meg i Liverpool på grunn av skader, er jeg veldig takknemlig overfor ham, sier Keita.

Spilte for landslaget

Totalt ble det bare 129 kamper fordelt på fem sesonger i den røde trøyen for 28-åringen. I den siste sesongen fikk han bare 13 kamper i alle turneringer, og selv om han var med på troféfangsten under Klopp, blir han nok av mange regnet som et lite bomkjøp med tanke på prislappen på over 50 millioner pund da han ble hentet fra RB Leipzig.

Keita virker imidlertid å være i god form inn mot sesongoppkjøringen med Werder Bremen. Hans siste kamp for Liverpool var helt tilbake i februar, men han representerte Guinea i mars, og var tilbake for landslaget under samlingen i juni, etter å ha mistet hele vårsesongen på klubblaget som følge av skade. 

«Naby Lad» har skrevet under på en treårskontrakt med Werder Bremen, og er en av to som forlot Liverpool gratis i sommer som har funnet en ny arbeidsgiver. Mens Oxlade-Chamberlain og Firmino fremdeles leter etter en ny klubb, har Milner på sin side kommet til enighet om en kontrakt med Brighton. 

– Ingen grunn til at vi ikke skal klare å vinne

– Ingen grunn til at vi ikke skal klare å vinne

Harvey Elliott ser frem til U21-EM etter en sesong med mer spilletid enn forventet i Liverpool.

Nyheter 22.jun 09:01
– Trent er Trent, og det er det største komplimentet jeg kan gi ham

– Trent er Trent, og det er det største komplimentet jeg kan gi ham

Andy Robertson liker å se kameraten blomstre i en ny rolle.

Nyheter 21.jun 22:01