– Ingen grunn til at vi ikke skal klare å vinne

Harvey Elliott ser frem til U21-EM etter en sesong med mer spilletid enn forventet i Liverpool.

Onsdag startet årets U21-EM i Georgia og Romania, og torsdag skal en av forhåndsfavorittene, England, i aksjon når de møter Tsjekkia klokken 18. I troppen til Lee Carsley finner vi to Liverpool-spillere, Harvey Elliott og Curtis Jones, mens Tsjekkia har den unge målvakten Vitezslav Jaros i troppen. 

Før åpningskampen har Elliott slått av en prat med Daily Mail om forventningene til mesterskapet og om hvordan sesongen i Liverpool gikk. Unggutten tror at «Three Lions» kan bite godt fra seg og få et løft etter at det har blitt exit i gruppespillet i de to foregående europamesterskapene. 

Årets U21-EM kan bli ekstra interessant for Liverpool-supporterne

Årets U21-EM kan bli ekstra interessant for Liverpool-supporterne

Tre Liverpool-spillere deltar, men minst like spennende er fire andre talenter.

Lokalavis: Liverpool vil gå for Thuram etter U21-EM

Lokalavis: Liverpool vil gå for Thuram etter U21-EM

Fransk lokalavis hevder Liverpool vil gå for Khephren Thuram, men ikke før etter U21-EM.

– Se på navnene vi har her og kvaliteten i troppen. For oss spillere er dette en virkelig stor turnering, og vi går inn med tro på at vi skal gå til topps. Det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å vinne, sier han.

– Folk tror kanskje det er en ferie, men vi ser det ikke på den måten. Vi vil vise hva vi er gode for, og dette er en glimrende mulighet til å gjøre nettopp det, sier Elliott. 

God sesong

20-åringen var lenge Jürgen Klopps mest brukte spiller i sesongen som ble avsluttet for snart en måned siden, før det ble litt mindre spilletid utover vårsesongen. Totalt ble det hele 46 kamper i alle turneringer. 

– Jeg spilte mer enn jeg hadde forventet denne sesongen, sier han. 

U21-EM 2023

Spilles i Georgia og Romania fra 21. juni til 8. juli.

Gruppe A: Belgia, Georgia, Nederland, Portugal.
Gruppe B: Kroatia, Romania, Spania, Ukraina.
Gruppe C: Tsjekkia, England, Tyskland, Israel.
Gruppe D: Frankrike, Italia, Norge, Sveits.

Englands tropp: 

Keepere: Josh Griffiths (West Bromwich Albion), Carl Rushworth (Brighton and Hove Albion), James Trafford (Manchester City).
Forsvar: Max Aarons (Norwich City), Jarrad Branthwaite (Everton), Levi Colwill (Chelsea), Charlie Cresswell (Leeds United), Taylor Harwood-Bellis (Manchester City), Ben Johnson (West Ham United), Luke Thomas (Leicester City).
Midtbane: Tommy Doyle (Manchester City), Harvey Elliott (Liverpool), James Garner (Everton), Angel Gomes (Lille), Curtis Jones (Liverpool), Jacob Ramsey (Aston Villa), Oliver Skipp (Tottenham Hotspur).
Angrep: Cameron Archer (Aston Villa), Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest), Anthony Gordon (Newcastle United), Noni Madueke (Chelsea), Cole Palmer (Manchester City) Emile Smith Rowe (Arsenal).

Elliott tar med seg mye god erfaring fra det som var hans første hele sesong med førstelaget, uten skadeproblemer eller utlån. 

– Dette var min første ordentlige sesong med Liverpool, og jeg har fått mye verdifull erfaring som jeg forhåpentligvis kan ta med meg videre, sier han. 

– Folk sier at jeg fremdeles er ung, men det føles ikke sånn, legger Elliott til.

Mer kamp om plassen

Liverpool har allerede hentet inn en konkurrent om spilletid på midtbanen i form av Alexis Mac Allister, og flere kan det bli. 

– Med all respekt for de nye spillerne, så handler det for min del om å vise at jeg er bedre. Det er sunt med konkurranse, sier han. 

– Klopp har ikke sagt så mye om fremtiden. Det er opptil meg å finne svarene. Jeg har full tillit til ham, og vet at jeg ikke kan forvente å spille hver eneste kamp.

Det håper han nok imidlertid å gjøre i sommerens mesterskap, der han drømmer om trofeet. Og han vet også at en god prestasjon her kan åpne døren for å bli med Gareth Southgates seniortropp i neste års EM i Tyskland.

– Sesongen med Liverpool var frustrerende fordi vi ikke nådde målene våre, men for meg personlig var det veldig verdifullt, og jeg ønsker å ta med meg erfaringen her. Denne England-gruppen likner på Liverpool i måten vi spiller på og med kjemien i laget. Vinnermentaliteten er der, sier Elliott.

Kveldens kamp mot Tsjekkia har avspark klokken 18, og vises på VG+. 

– Trent er Trent, og det er det største komplimentet jeg kan gi ham

– Trent er Trent, og det er det største komplimentet jeg kan gi ham

Andy Robertson liker å se kameraten blomstre i en ny rolle.

Supportere av engelsk fotball er voldsomt negative til VAR

Supportere av engelsk fotball er voldsomt negative til VAR

I 2017 tryglet supporterne om innføring av en videodommer. Seks år senere har pipa fått en annen lyd.