Kan få fornyet tillit på midtbanen

Gareth Southgate med hint om at Trent Alexander-Arnold skal få mer spilletid på Englands midtbane.

Trent Alexander-Arnolds karriere på landslaget har så langt ikke vært noen voldsom suksess, men i fredagens bortekamp mot Malta dominterte scouseren da han fikk starte på midtbanen. Han slo også til med en vakker scoring da engelskmennene vant 4-0 i EM-kvalifiseringskampen. 

Nå har landslagssjef Gareth Southgate hintet om at Trent skal få fornyet tillit i sin nye rolle når Nord-Makedonia gjester Old Trafford mandag kveld, den siste kampen før spillerne kan ta en velfortjent sommerferie.

– Jeg vil ikke nøle med å bruke ham der igjen. Vi må alltid tenke på kvaliteten på motstanderen, men det er ikke alle som hadde klart å prestere slik han gjorde, selv om det var mot en svakere motstander, sier Southgate.

Syv røde i aksjon mandag

Syv røde i aksjon mandag

Liveblogg 19.jun 08:39

– Han leverte det vi ønsket å se, og kanskje til og med litt mer med tanke på presspillet og intensiteten. Vi er veldig fornøyd, sier landslagssjefen.

Trives i rollen

Etter seiere over Italia og Ukraina i mars har England fått en perfekt start på EM-kvalifiseringen, og de kan allerede nå begynne å planlegge mot mesterskapet i Tyskland om et år. 

Der ønsker nok Alexander-Arnold å spille en større rolle enn han gjorde i VM i Qatar i fjor, og så langt ser det ut til at han har bedre muligheter til det som midtbanespiller enn som back. For Liverpool gjør han nå begge deler, men for England var han ren midtbanespiller - med nummer 10 på ryggen.

– Det er fortsatt tidlig og jeg har ikke spilt der så mye, men det føles komfortabelt og naturlig. Jeg trives godt på midtbanen, sa 24-åringen etter kampen mot Malta, der han spilte 90 minutter.

– For meg handler det om å forsøke å bli fast på laget, og i dag la jeg et godt grunnlag som vi kan bygge videre på, sa han.

Også Jordan Henderson er i England-troppen. Han startet også kampen mot Malta.

Klar for å kjempe om ligagullet igjen

Klar for å kjempe om ligagullet igjen

Diogo Jota tror Liverpool slår tilbake neste sesong.

Liverpool går glipp av første utgave av nye klubb-VM

Liverpool går glipp av første utgave av nye klubb-VM

VM for klubblag kommer i ny drakt fra 2025.