– Kan virke som klubben går for en ny strategi

Liverpool kan se ut til å ha gått for andre spillertyper etter at jakten på Mason Mount ikke gikk som planlagt.

De siste månedene har det vært en dårlig skjult hemmelighet at Liverpool har vært ute etter Chelseas Mason Mount, men denne uken kom det frem at 24-åringen har kommet til enighet med Manchester United. Med prislappen Chelsea ønsker seg, om lag 70 millioner pund, kan det tenkes at Liverpool ville ha trukket seg fra en eventuell avtale uansett. 

Mens Alexis Mac Allister ligger an til å bli klubbens første signering dersom alt nå går etter planen, kan det virke som at Liverpool ser etter andre spillertyper som alternativer til Mount. Interessen for Manu Koné fra Gladbach virker å være reell, og franske L'Equipe hevdet at klubben også har følere ute for den kraftfulle midtbanespilleren Khephren Thuram. 

I et besøk hos Redmen TV snakket Goal-journalist Neil Jones torsdag om sistnevnte og hvorvidt det er hold i ryktene som har dukket opp. 

– Han er riktig spillertype og i riktig alder, men med en litt høyere prislapp enn Koné. Han er en spennende spiller, som er enorm i vekst og i muskler, men som også er en teknisk god fotballspiller, sier Jones. 

Skal allerede være i samtaler

Med i kampen om enda en fransk midtbanespillerSkal allerede være i samtaler

Liverpool skal ha vært i kontakt med spillerens agenter.

Mac Allister med melding til Brighton-supporterne

Mac Allister med melding til Brighton-supporterne

Argentineren oppsummerer sesongen og tar samtidig kanskje farvel med Brighton.

Han mener denne ukens nyheter kan tyde på at Liverpool har endret strategi når det kommer til hva slags type midtbanespiller de ønsker seg.

– De var ute etter Mason Mount, men hvis de nå går for Koné og Thuram kan det virke som klubben går for en ny strategi. For de er ikke samme typer som spillere eller profil. Så det skal bli interessant å se om klubben har snudd her, og heller tenker at en spiller som Curtis Jones kan fylle rollen Mount ville ha fått, sier journalisten.

– Verdt å følge med på

Khephren Thuram kommer virkelig fra en fotballfamilie der det meste av oppveksten handlet om å trene i et håp om å bli like god som faren, Lillian, som ble verdensmester med Frankrike i 1998. Broren Marcus er også en god fotballspiller - han spiller for Gladbach i Tyskland og er også blitt fast inventar i den franske landslagstroppen, der også Khephren nå har fått sin debut. 

22 år gamle Khephren viste seg som en talentfull unggutt i Monaco før han tok turen til Nice i 2019, og der har han vært fast på laget siden. Ifølge Transfermarkt har han en overgangsverdi på i underkant av 30 millioner pund, men Nice vil trolig kreve mer dersom de skal bli fristet selge sin juvel. 

– Han er en spiller Liverpool liker godt. Jeg er ikke hundre prosent trygg på at de kommer til å gå for ham, for det avhenger nok av flere faktorer, men det er absolutt verdt å følge med på det som dukker opp rundt Thuram de neste ukene, sier Jones. 

22-åringen har for alvor fått sitt gjennombrudd denne sesongen, og står med to mål og åtte målgivende fra sin midtbaneposisjon.

– Vi har vært i samtaler og er veldig nærme enighet

– Vi har vært i samtaler og er veldig nærme enighet

Spanjolen vil ta fatt på sin femte sesong i rødt.

Nunez-tallene som kan gi grunn til bekymring - men mest optimisme

Nunez-tallene som kan gi grunn til bekymring - men mest optimisme

Darwin Nunez burde nok ha scoret flere enn de ni ligamålene han fikk i debutsesongen for Liverpool, men tallene kan likevel gi grunn til optimisme.

Innsikt 02.jun 13:03