Lucas Leiva forteller om hva som venter spillerne i sesongoppkjøringen

Brasilianeren var i Liverpool da Klopp hadde sin første sesongoppkjøring med laget, og vet godt hva som venter spillerne.

Om kun ti dager, lørdag 8. juli, starter Liverpool sin treningsleir før 2023/23-sesongen. Da venter intense treningsuker hvor spillerne presses til det ytterste for å være klare til å kjempe på alle fronter gjennom hele sesongen. 

En som vet godt hva det innebærer å ha pre-season med Jürgen Klopp er Lucas Leiva, som var i klubben da tyskeren hadde sin første pre-season med laget før 2016/17-sesongen. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside forklarer han hvordan det er for spillerne. 

Intenst

– Man står opp, spiser frokost, trener, sover kanskje litt og så trener man mer på ettermiddagen. Det er veldig intenst, innleder Leiva, som nylig måtte legge skoene på hylla som følge av hjerteproblemer. 

Denne sommeren skal Lucas som en av seks legender være med når Liverpool reiser til Singapore senere i pre-season. Han savner ikke pre-season helt enda.

– Jeg har hatt 18, 19 sesongoppkjøringer i min karriere. Jeg har nettopp lagt opp, men kanskje jeg kommer til å savne det om noen års tid. Men akkurat nå gleder jeg meg til å stå og se på!

Rhys Williams lånes ut til Aberdeen

Rhys Williams lånes ut til Aberdeen

Rhys Williams skal tilbringe sesongen i den skotske toppdivisjonen.

Carvalho til Tyskland på torsdag

Carvalho til Tyskland på torsdag

Fabio Carvalho skal gjennomføre den medisinske sjekken før utlånet til RB Leipzig, skriver David Lynch.

Han sier løping er høyt på agendaen. 

– Som vi vet spiller Jürgens lag med en intensitet som er annerledes fra andre managere. Den første sesongoppkjøringen var veldig tøff, med mye løping. Spesielt i de første to ukene var det tøft. 

– Han vet at det ikke er mange muligheter til å trene etter pre-season, så han ønsker å arbeide før det, forklarer Lucas. 

TIDLIGERE KOLLEGAER: Klopp var trener i Lucas siste periode i rødt.

TIDLIGERE KOLLEGAER: Klopp var trener i Lucas siste periode i rødt.

Hvem tar over tronen?

Etter at James Milner har forlatt klubben, er det ikke lenger åpenbart hvem som kommer til å vinne den årlige løpstesten. 

– Millie er ikke der lenger, så vi får se hvem som tar over tronen! Millie var omtrent umulig å slå. 

Han sier testen vekker konkurranseinstinktet i spillerne. 

– Konkurranseinstinktet er stort i hver spiller, så det blir garantert mye av det i pre-season. Både i form av små kamper, men også løping. 

GODE GAMLE DAGER: Milner og Leiva i lett passiar før Liverpool-trening.

GODE GAMLE DAGER: Milner og Leiva i lett passiar før Liverpool-trening.

Nye spillere innfases

Liverpool har allerede hentet Alexis Mac Allister, og er ventet å hente enda flere spillere i løpet av sommeren. Lucas sier sesongoppkjøringen er svært viktig for nye signeringer, både på og utenfor banen. 

– I hver treningsøkt kan man formidle litt av måten man ønsker å spille på. Avhengig av hva som er planen, får de sakte men sikkert spilleren til å forstå hvordan de ønsker å spille, forklarer brasilianeren. 

36-åringen slapp billig unna da han slapp å synge foran laget, som senere har blitt et rituale for nye spillere. 

– Vi skulle til Hong Kong, men jeg møtte stallen i London og slapp å synge. Jeg tror at det har blitt et krav for nye spillere nå, de må synge. 

– Reisene er veldig viktige. Det er en annen grunn til at laget reiser bort - å være så mye som mulig sammen og å bli kjent med de nye spillerne. Hvis de finner seg til rette kjapt er det bedre for alle. Da forstår de klubbens identitet, og de andre spillernes styrker og svakheter.  

Er det på tide at Trent tar over nummer 8?

Er det på tide at Trent tar over nummer 8?

I sin nye rolle har Trent minnet om Steven Gerrard på sitt beste, som dirigenten og drivkraften i laget. Nå har han muligheten til å ta over heltens nummer.

Innsikt 28.jun 17:22
Liverpool har vært i samtaler med RB Leipzig-stjerne

Ornstein: Utkjøpsklausulen til Szoboszlai kun gyldig ut juni

Dominik Szoboszlai er aktuell for de røde, melder David Ornstein.