Er det på tide at Trent tar over nummer 8?

I sin nye rolle har Trent minnet om Steven Gerrard på sitt beste, som dirigenten og drivkraften i laget. Nå har han muligheten til å ta over heltens nummer.

«Trent på midtbanen er kommet for å bli. Slår den ene geniale pasningen etter den andre, og er også dyktig i press- og posisjoneringsspillet. Kroner en strålende kamp med en utsøkt frisparkscoring, som Steven Gerrard vil vært stolt av. Tar han over nummer 8 til sommeren?»

Det skrev undertegnede etter Trent Alexander-Arnolds fantastiske prestasjon borte mot Leicester 15. mai. 

Siden den gang har Alexis Mac Allister kommet inn dørene og tatt over 10-eren som Sadio Mané etterlot da han forlot klubben, samtidig som Luis Diaz har overtatt drakt nummer syv som James Milner bar før ham. Et nummer som fortsatt står ledig er nummer 8, som Naby Keita overtok etter Steven Gerrard uten å innfri forhåpningene. 

Trent Alexander-Arnold har funnet seg til rette i en ny midtbanerolle, og nå er tiden inne for å ta over Gerrards gamle nummer. 

BRILJERTE: Trent feirer målet mot Leicester.

BRILJERTE: Trent feirer målet mot Leicester.

Liverpool har vært i samtaler med RB Leipzig-stjerne

Ornstein: Utkjøpsklausulen til Szoboszlai kun gyldig ut juni

Dominik Szoboszlai er aktuell for de røde, melder David Ornstein.

Rhys Williams lånes ut til Aberdeen

Rhys Williams lånes ut til Aberdeen

Rhys Williams skal tilbringe sesongen i den skotske toppdivisjonen.

Ingen tilknytning til 66

Flere lurer nok på om at Trents nåværende nummer 66 har noen betydning for scouseren, men svaret på hvorfor han fikk det nummeret er det Liverpools draktansvarlige som har. 

– Når vi får opp unge gutter fra akademiet, ønsker vi alltid å gi dem høye numre. Det handler om at de ikke skal føle at de har oppnådd målet med en gang, uttalte Lee Radcliffe - som koordinerer draktene til førstelaget - i 2020. 

– Vanligvis endrer man nummeret etter et år, men Trent har visst blitt ganske tilknyttet det nummeret. Han har ikke spurt om å endre det enda. 

Trent selv har i en spørsmålrunde på Twitter sagt at han ikke er sikker på om han kommer til å beholde nummeret i hele sin karriere. 

Må ta lederansvar

Trent Alexander-Arnold har nå blitt 24 år gammel, og går nå inn i sin syvende sesong på det øverste nivået etter gjennombruddet i 2017/18-sesongen.

Siden den gang har han vunnet alt som er mulig å vinne med Liverpool, og er en av spillerne med lengst farttid og rutine under Klopp. 

Nå som James Milner har forlatt klubben, fremstår det naturlig at Trent er blant spillerne som må bidra med å ta over det store tomrommet veteranen etterlater seg. 

Det var da Gerrard var 24 år, i 2004, at han tok over nummer 8 i klubben, etter at han hadde tatt over kapteinsrollen fra Sami Hyypia året før. 

Et Liverpool som skal forsøke å kjempe seg tilbake til toppen av europeisk fotball etter sommeren trenger en 8-er på midtbanen. Det hadde vært passende om det var Trent Alexander-Arnold. 

Carvalho til Tyskland på torsdag

Carvalho til Tyskland på torsdag

Fabio Carvalho skal gjennomføre den medisinske sjekken før utlånet til RB Leipzig, skriver David Lynch.

FSG investerer i ny golf-satsing. Stille rundt eierskapet i Liverpool

FSG investerer i ny golf-satsing. Stille rundt eierskapet i Liverpool

Mens prosessen med å finne nye medeiere i Liverpool FC fortsetter, gjør FSG et inntog i golfsporten.