Spilleren Liverpools analyseavdeling setter høyest vil snart være på flyttefot – men han kommer neppe til Anfield

Liverpool har blitt linket til Kylian Mbappé utallige ganger, og Jürgen Klopp har også uttalt seg om sin beundring for franskmannen. Dessverre for alle andre røde som også beundrer 24-åringen, virker det helt utenkelig at de røde skal ha noen sjanse til å kjøpe ham.

I forrige uke bekreftet Liverpools utgående analysesjef igjen både fascinasjonen for spilleren, da han var på Cheltenham Science Festival og ble intervjuet på scenen. Det er sjelden vi har hørt fra Ian Graham, som nå forlater klubben sammen med Julian Ward.

Noen spørsmål er det enkle svar på, ifølge Graham. Som at Lionel Messi er bedre enn Cristiano Ronaldo, og som at Kylian Mbappé for øyeblikket er Europas beste fotballspiller ut fra alle statistikkmodeller.

– Dessverre er han utenfor Liverpools rekkevidde rent økonomisk. Vi har mer fokus på å finne spillere som gir mest valuta for pengene, sa Graham. Les egen sak om det her.

På flyttefot

Den franske journalisten Loic Tanzi og et samlet pressekorps melder mandag kveld at Mbappé når har skrevet et brev til Paris Saint-Germain om at han ikke kommer til å forlenge kontrakten til 2025, noe som betyr at han blir Bosman-spiller neste år.

PSG har allerede mistet Lionel Messi denne sommeren, og Neymar skal være på vei ut. Nå skal de være åpne for å selge Mbappé for å sikre at de får penger for spilleren som ble toppscorer i VM i Qatar i fjor. Det skal være store sjanser for at ting skjer allerede denne sommeren – men det var spilleren blant supertrioen på topp de ønsket å beholde.

Liverpool er neppe en aktuell kandidat, og det har lenge virket klart at det er Real Madrid som er drømmeklubben til Mbappé. De har mistet Karim Benzema til Saudi-Arabia denne måneden, og det store spørsmålet er om de vil få råd til både Jude Bellingham fra Borussia Dortmund og Mbappé i det samme vinduet.

Real Madrids jakt på Mbappé fikk konsekvenser for Liverpool forrige sommer. Da hadde de røde gode sjanser til å sikre seg Aurelien Tchouameni fra Monaco, som var øverst på klubbens ønskeliste da midtbanen skulle forsterkes. Da Mbappé valgte å signere ny kontrakt, gikk Real Madrid for andre overgangsmål, og den franske midtbanespilleren valgte Santiago Bernabeu for en avtale verdt 86 millioner pund.

Så mye tjente Liverpool på Champions League denne sesongen

Så mye tjente Liverpool på Champions League denne sesongen

De røde kom til åttendedelsfinalen i 2022/23-utgaven.

Denne uken skal Premier League-klubbene diskutere lønnstak

Denne uken skal Premier League-klubbene diskutere lønnstak

For første gang vurderer Premier League å innføre lønnstak.