– Mye av det vi gjør på tour handler om det som skjer utenfor banen

Billy Hogan har mye mer enn fotball i tankene når det er preseason.

– Det er flott å være tilbake. Vi hadde selvsagt en fantastisk uke i Asia sist sommer i Thailand og avsluttet så i Singapore. Mottakelsen var utrolig, forteller Billy Hogan til Liverpoolfc.com.

– Det er fantastisk å være her og egentlig en ganske enkel avgjørelse å komme tilbake. Fasilitetene er enestående, treningfasilitetene topp klasse og National Stadium er naturligvis et flott anlegg også.

Avstanden er lang fra Singapore til Liverpool, men det er tydelig at supporterne her har trykket de røde tett inntil brystet.

– Det er alltid flott å komme ut på tur i preseason. Som vi har sagt tidligere, det er vår mulighet til å ta klubben til supporterne våre som trolig ikke kan reise til Anfield. 

Størst i Singapore

Fotballen er førsteprioritet, men for Hogan er det mye annet å fokusere på i løpet av oppholdet.

– La det ikke være noen tvil, preseason handler selvsagt om å forberede for sesongen. Som jeg sa, forberedelsene er utrolig viktige, derav diskusjonen rundt fasilitetene. Men mye av det vi gjør spesielt på tour handler om det som skjer utenfor banen.

Asia har blitt et stadig viktigere marked, og det er ingen tilfeldigheter i at Liverpool returnerer for andre året på rad.

– Fra et regionalt perspektiv, er det bokstavelig talt hundrevis av millioner med fans i Asia som støtter klubben.

– LFC er det mest populære laget i Singapore, vi har nesten en million fans i Singapore, som er helt fenomenalt. 

Må engasjere seg utenfor banen også

Liverpool gjør flere aktiviteter her ute med sine partnere, fra LFC Foundation og Standard Chartered, til Nike, AXA og Expedia.

– Det er en veldig viktig mulighet. Vi får ikke mange sjanser til å ta med laget ut på global basis, så det er en viktig tid for oss. I tillegg til det, vil jeg også snakke for våre bedriftspartnerne. Dette er en sentralt hovedkontor for Standard Chartered.

– Samfunnsaspektet ved det vi gjør når vi er her på bakken er også utrolig viktig. En travel uke men det er veldig gøy.

For Hogan er det viktig at klubben setter avtrykk på flere måter utover å spille noen preseason-kamper. Blant annet har LFC Foundation fotballtreninger hele uka, og det er et eget Special Olympics-arrangement.

– Selvsagt kommer vi ut og spiller kamper, laget må trene, de må forberede seg, men det er veldig viktig at, vi som klubb, engasjerer oss på bakkeplan. Det er noe vi fundamentalt tror på, ikke bare komme, spille kampen og dra igjen. Vi gjør det på mange forskjellige måter.

Sjekk den mottakelsen og stemninga i Singapore

Treningsbilder: Sjekk den mottakelsen og stemninga i Singapore

Liverpool er mildt sagt meget populære også i Øst-Asia.

Jürgen Klopp går langt i å garantere kjøp av minst en midtbanespiller

Jürgen Klopp går langt i å garantere kjøp av minst en midtbanespiller

Sjefen var sjelden tydelig da han kommenterte midtbanesituasjonen.

Singapore Festival of Football er vel så mye en jubelfest for folket. Omstendigheten er litt annerledes enn de var i Baden-Württemberg.

– Åpenbart har vi hatt to kamper så langt og en flott treningsleir i Tyskland, og nå har vi muligheten til å kanskje ta det litt opp med Leicester-kampen på søndag og selvsagt en storkamp mot Bayern onsdag kveld, så vi ser frem til begge. Vi hadde en flott opplevelse her i fjor mot Crystal Palace og vi ser frem til to nye store kvelder her i Singapore.

Fulgt karrieren til Henderson

Til sist var den tidligere Liverpool-kapteinen tema. Etter 12 år har Jordan Henderson byttet beite.

– Jeg kom faktisk til klubben i 2012, så det blir litt rart å ikke ha Jordan i troppen. Han har vært en som jeg har sett i hans karrierevekst fra en spiller som forsøkte å gjøre seg bemerket og prøvde komme inn i troppen da han først ankom, og så en integrert del av laget og selvsagt kaptein, til å løfte så og si alle trofeer vi kunne ha gjort i den perioden.

Som daglig leder kan han verdsette Hendersons lederskap på Merseyside.

– En absolutt klubblegende og en stor leder for klubben. Han vi vil dypt savnet.

Den medisinske testen er unnagjort – offentliggjøres mandag

Den medisinske testen er unnagjort – offentliggjøres mandag

Overgangssagaen nærmer seg slutten.

– Du kan se at han er vanskelig å håndtere

5 målpoeng på 135 minutter:– Du kan se at han er vanskelig å håndtere

Darwin Nunez scoret sitt fjerde mål på tre omganger da han sendte Liverpool i ledelsen mot Leicester.