Stort intervju med nederlenderenGakpo har begynt å trives i rollen Firmino perfeksjonerte

Flere trodde Cody Gakpo ble signert som en ving, men etter hvert har det blitt klart at han passer bedre i Roberto Firminos rolle.

Etter sitt første halvår i Liverpool, er Cody Gakpo godt i gang med sin første preseason under Jürgen Klopp, hvor målet er å spille seg inn i elleveren som starter sesongen mot Chelsea neste helg.

Nederlenderen tilbrakte ferien i Togo, som er farens hjemsted. 

– Det var første gang jeg var der, og det var fantastisk. Det var en veldig flott erfaring ettersom jeg fikk sett mange av slektningene mine. Vi gjør en del veldedig arbeid der som familie. Det er viktig å gi tilbake, og jeg prøver å hjelpe så mange som jeg kan, forteller Gakpo i et langt intervju med The Athletic

Spilleren 24-åringen har fått i oppgave å erstatte, Roberto Firmino, var åpen om sin kristne tro. Den troen deler Gakpo med forgjengeren. 

– Religionen hjelper ikke bare i fotballkarrieren, men også i livet. Det er en livsstil for meg, og det handler om å leve med gavene man har fått. 

– Prøver å lære litt hver dag

– Prøver å lære litt hver dag

Alexis Mac Allister er klar for å lede Liverpools midtbane gjennom den kommende sesongen.

Nyheter 04.aug 15:17
Det begynner å haste!

Det begynner å haste!

KOMMENTAR: Liverpool må få opp dampen på overgangsmarkedet, men frykten er at det allerede kan være for sent.

Kommentar 03.aug 18:25

Ble bedre i takt med laget

Da Gakpo kom til Liverpool i januar, var laget inne i en av sine verste perioder under Jürgen Klopp. Det gjorde at tilvenningen tok lenger tid enn 24-åringen hadde håpet. 

– Det var vanskelig i starten ettersom vi ikke gjorde det bra som lag, og slet med å vinne kamper. Det var vanskelig for meg å komme opp på nivået jeg ønsket å vise alle. Jeg behøvde tid for å tilpasse meg, men mot slutten av sesongen kom det seg for laget, forklarer nederlenderen. 

Før han kom til Liverpool fra PSV Eindhoven hadde Gakpo i hovedsak spilt venstreving, men i den røde drakta har han som oftest spilt sentralt i banen. Det trives han godt med. 

– Som den falske nieren kan jeg trekke ned i midtbanen, være litt dypere i banen, se spillet foran meg og starte angrepene. Jeg trenger ikke vente på at angrepene skal komme, og jeg liker å være involvert i kampene. 

Gakpo har ikke noen preferanse på hvilken posisjon han spiller i, så lenge han er på banen. 

– Det er vanskelig å si hva som er min beste posisjon - det avhenger av kampen og motstanderne. Jeg ønsker bare å ha ballen mye, og frakte den fremover i banen og enten score eller assistere. 

– Den største preferansen er at jeg får spille fotball. Man må endre noen små ting taktisk når man spiller i ulike roller, men det blir man vant med, sier nederlenderen. 

SCORET MOT RIVALEN: Gakpo scoret to mål da Liverpool slo Manchester United 7-0.

SCORET MOT RIVALEN: Gakpo scoret to mål da Liverpool slo Manchester United 7-0.

Intense uker

Nå er det kun en drøy uke til sesongen starter, og Liverpool-spillerne nærmer seg slutten på treningsleiren før sesongen. Gakpo sier han har blitt overrasket av mengden trening og intensiteten. 

– Vi har hatt mange harde økter, men jeg har virkelig nytt det. I Tyskland var det bare søvn, trening, frokost, trening, litt hvile og så enda mer trening. Jeg hadde hatt tre økter om dagen tidligere, men ikke med den samme intensiteten. Dette er annerledes enn tidligere og veldig intenst, men jeg liker det. 

Han sier nyervervelsene Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai allerede har fått vist mye av hva de er gode for. 

– De er begge gode spillere med masse kvalitet. Dere har sett det på treningsfeltet allerede og i kampene for sine tidligere klubber. 

– Vi er heldige som har dem her. Når spillere med mye erfaring drar er det kjipt for klubben, men det gir også rom til at andre spillere kan utvikle seg. Det kommer til å skje naturlig, avslutter han i intervjuet.  

Avgjørende uker for Tyler Morton

Avgjørende uker for Tyler Morton

Unggutten har gått glipp av hele sesongoppkjøringen så langt.

Nyheter 04.aug 12:11
Får en uke med full trening før seriestart

Får en uke med full trening før seriestart

Liverpools spanske midtbaneduo har brukt de siste ukene godt.

Nyheter 04.aug 09:14