– Jeg fikk med meg ryktene, og sendte melding til agenten hver dag

Dominik Szoboszlai ble ivrig da han fant ut at Liverpool var interessert.

Om overgangen kom ut av det blå for alle er ikke godt å si, men for Dominik Szoboszlai var det en overraskelse da Liverpool kom på banen med ønske om å hente ham fra RB Leipzig i sommer. Liverpool aktiverte ungarerens utkjøpsklausul på 60 millioner pund og sørget for at han ble sommerens andre signering etter Alexis Mac Allister, og han har nå fått bra med tid til å bli kjent med sine nye lagkamerater. 

I et intervju med liverpoolfc.com i forbindelse med lagets oppkjøringstur til Singapore forteller 22-åringen om hvordan han opplevde dagene før overgangen ble et faktum. 

Klopp kaller det en signering for både nåtid og fremtid

Klopp kaller det en signering for både nåtid og fremtid

Jürgen Klopp har blitt imponert over stegene Szoboszlai har tatt, men sier det er viktig å gi han tid og rom til å finne sin plass og utvikling.

– Et stolt øyeblikk for meg og familien min

Intervjuet etter debuten:– Et stolt øyeblikk for meg og familien min

Dominik Szbosozlai fikk muligheten til å takke medspillerne sine for en god velkomst.

Szoboszlai har en gruppechat på Whatsapp sammen med sin far og sin agent, og midtbanespilleren forteller at ingen av dem tar avgjørelser uten at de andre er involvert. De tar alltid en avgjørelse som en trio. 

– Det var agenten min som først skrev om Liverpools interesse i gruppen. Jeg var på ferie og min far gjorde noe annet, og det gjorde egentlig agenten min også. Men da tok vi en gruppesamtale, sier Szoboszlai, og legger til at agenten, Matyas Esterhazy, aldri vil forskuttere noe når det kommer til klientens fremtid. 

– Han sier ikke noe før alt er i orden. Han kommer bare til meg når det nærmer seg tidspunktet der jeg må ta en avgjørelse. Men jeg fikk selvfølgelig med meg ryktene, og sendte melding til ham hver dag om det var noe nytt. Svaret han ga var at jeg bare måtte vente.

Gikk fort

30. juni kom nyheten om at Liverpool ville aktivere utkjøpsklausulen, og 2. juli ble det bekreftet fra klubbens side at Szoboszlai skal spille med draktnummer 8 for de røde. 

KLAR: Dominik Szoboszlai har nå vært Liverpool-spiller i en måned.

KLAR: Dominik Szoboszlai har nå vært Liverpool-spiller i en måned.

– Alt det viktige skjedde i løpet av tre dager, sier Szoboszlai, som likevel hadde en anelse om at noe kunne være i emning før interessen ble konkret.

– Det var mye rykter om hvor jeg skulle dra og om det var rett tidspunkt å dra. Noen venner gjorde meg oppmerksom på at Liverpool viste interesse, og da sjekket jeg hyppig om det kunne være noe i det. Etter hvert kom det mer og mer rykter, og da ville jeg sjekke med agenten om det var noe i det. 

Gleder seg til Anfield

Szoboszlais eneste møte med Anfield så langt er som Red Bull Salzburg-spiller i 2019, da Liverpool vant 4-3. 

– Det er en av de beste arenaene jeg har spilt på, og jeg har opplevd mange. Fansen var utrolige, og det samme var spillerne, sier Szoboszlai, som også lar seg imponere av sin nye manager. 

– Jeg liker innstillingen og vinnerviljen hans. Han er en veldig snill mann med en god personlighet, men med energien han viser på sidelinjen skulle man tro han helst hadde hatt lyst til å spille. Noen ganger har han sikkert lyst til å løpe ut på banen og sette inn en takling, sier ungareren.

Onsdag får vi en ny mulighet til å se nysigneringen i aksjon, når Liverpool møter Bayern München i Singapore klokken 12.30. 

– Trodde han skulle si at jeg måtte slutte å gi ballen vekk så ofte!

– Trodde han skulle si at jeg måtte slutte å gi ballen vekk så ofte!

Alexander-Arnold føler seg klar til å ta ansvaret som en av de viktigste lederne i troppen.

– Det verste er at overgangsvinduet i Saudi-Arabia stenger tre uker etter vårt

– Det verste er at overgangsvinduet i Saudi-Arabia stenger tre uker etter vårt

Jürgen Klopp mener FIFA og UEFA må ta grep.