Andy Robertson tilbake i troppen

Pep Lijnders delte en gledelig nyhet før onsdagens kamp mot Fulham.

Liverpool reiser til Craven Cottage onsdag kveld for å møte Fulham i den andre semifinalen av Carabao Cup. For første gang siden oktober vil Andy Robertson være endel av kamptroppen som reiser til hovedstaden.

Tilbake 13 uker etter operasjonen

Robertson skadet skulderen i en duell med Spania-keeper Unai Simon da han var på landslagsoppdrag for Skottland 12. oktober. Venstrebacken måtte opereres, og har jobbet intensivt siden det med å komme tilbake til spill.

Før tirsdagens pressekonferanse kom assistenttrener Pep Lijnders med nyheten om at Robertson vil være med i troppen som drar til London.

– Han trente med laget i går. Det er 13 uker siden operasjonen og han har hatt et møte med kirurgen for å forsikre seg om at han kan være tilbake i kontaktsport – og han er klarert. Han har jobbet godt den siste perioden, så han er klar. Nå må han komme i kampform gjennom ordentlig lagtrening, sa Lijnders før han fortalte at Robertson altså vil reise til London med resten av laget.

Morgendagens kamp for tidlig for Szoboszlai

Curtis Jones måtte kaste inn håndkleet sent i kampen mot Bournemouth, men det skal ha blitt gjort for å være på den sikre siden. Ifølge Lijnders står alt bra til med Jones nå.

Lijnders kunne fortelle at Trent Alexander-Arnold vil være tilbake i trening med resten av laget på slutten av denne uka, og forhåpentligvis være tilgjengelig til søndagens FA-cupkamp.

Dominik Szoboszlai var innom lagtreningen i går, men trente mest med spesialister ved siden av.

– Han er klar men i morgen et litt for tidlig, så han blir klar til helgen med mindre noe går galt før det.

Kostas Tsimikas kolliderte med Jürgen Klopp under 1-1-kampen mot Arsenal, og pådro seg et kragebeinsbrudd. Han gikk gjennom en operasjon for fire uker siden, og Lijnders mener grekeren er omtrent to uker unna en retur til førstelagstrening.

Mandag kveld kom for øvrig Mohamed Salahs agent, Ramy Abbas Issa, med en oppdatering på hans klients skade. Salah skadet seg i den andre kampen i Afrikamesterskapet, og måtte ut til pause i kampen mot Ghana. Abbas skriver at skaden er mer alvorlig enn først antatt, og egypteren vil være ute i 21-28 dager. Dersom det stemmer vil Egypt måtte klare seg uten han resten av mesterskapet, og han kan gå glipp av de neste seks kampene med Liverpool.

– Jeg vet at landet (Egypt) er knust over at han er skadet. Det er vi også, sa Lijnders på pressekonferansen.

– Første melding gikk på at det bare var en liten skade, men så viste det seg å være en ordentlig strekk i hamstringen. Det ser ut til å bli tre til fire uker.

Kan gå glipp av de seks neste kampene

Kan gå glipp av de seks neste kampene

Mohamed Salah står i fare for å være ute frem til en eventuell ligacupfinale.

Har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen

Har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen

Curtis Jones er en outsider til sommerens EM-tropp.