Chelsea til finale i ligacupen

Chelsea feide Middlesbrough av banen i det andre semifinale-oppgjøret tirsdag kveld, og sikret med det sin billett til Wembley neste måned.

Chelsea slo kraftig tilbake etter det overraskende 1-0-tapet i den første semifinalen dem imellom. London-laget stoppet ikke før det sto hele 6-1 på Stamford Bridge og vant dermed 6-2 sammenlagt og er videre til finalen i ligacupen.

Mauricio Pochettionos menn scoret fire mål i den første omgangen og hadde i praksis avgjort kampen til pause. Gjestenes Jonathan Howson var uheldig og satte ballen i eget nett etter 15 minutter og derfra var det enveiskjøring. Enzo Fernandez la først på til 2-0 etter 29 minutter, før Disasi satte inn 3-0 noen minutter senere. Rett før pause satte formsterke Cole Palmer inn 4-0, og dermed så det ikke ut som at Michael Carricks gutter hadde noen vei tilbake i kampen.

Etter pause gikk det fra vondt til verre for Championship-laget. Palmer scoret sitt andre for kvelden etter 77 minutter, før Noni Madueke kom inn fra benken og satte Chelseas sjette scoring. Morgan Rodgers scoret et trøstemål for Middlesbrough på slutten av kampen og fastsatte med det sluttresultatet til 6-1. Chelsea kunne dermed juble for deres største seier denne sesongen og for en billett til Wembley neste måned.

Hvem de møter i finalen finner vi ut i morgen når Liverpool og Fulham møtes til dyst på Craven Cottage. De røde har med seg en 2-1-ledelse fra det første oppgjøret på Anfield.

LEDER: Liverpool har med seg en 2-1-ledelse når de møter Fulham i morgen.

Chelsea v Liverpool igjen?

Skulle det ende opp med å bli en finale mellom Chelsea og Liverpool vil det ikke være første gang vi ser det oppgjøret i en cup-finale de siste årene. Lagene møttes nemlig to ganger i nasjonale cupfinaler i 2021/22-sesongen.

Først møttes de til ligacup-finale i februar 2022, der endte det 0-0 etter 120 intense minutter, og det måtte avgjøres på straffer. Begge lagene satte sine ti første straffer, før Caoimhin Kelleher satte den avgjørende straffen, etter at keeperkollega Kepa Arrizabalaga blåste sitt forsøk himmelhøyt over mål.

BLE HELTEN: Caoimhin Kelleher satte den avgjørende straffen mot Chelsea i ligacup-finalen i 2022.

På slutten av 2021/22-sesongen møttes de igjen, denne gangen i FA-cup finalen. Nok en gang endte det 0-0 og det måtte igjen straffekonk til for å finne en vinner. Igjen vant Liverpool, denne gangen 6-5 med den avgjørende straffen fra Kostas Tsimikas.

Lagene møttes også i Supercup-finalen i 2019. Der endte det også uavgjort, med 2-2 etter 120 spilte minutter, og det måtte nok engang avgjøres på straffekonk. Liverpool var sterkest da også og vant 5-4 på straffer.

Så om Liverpool skulle klare å gjøre jobben i morgen mot Fulham, får vi håpe at finalen på Wembley neste måned ender på lignende vis som det har gjort de siste gangene vi har møtt Chelsea i finaler.