Nå er Darwin assistkongen i Liverpool og blant Premier League-klubbene

Den uruguyanske spissen leverte to målgivende pasninger i går kveld.

Darwin Nunez har tatt meg seg sjansesløseriet fra forrige sesong, men det er en egenskap han virkelig har utviklet seg på den siste tiden.

Den uruguyanske spissen fikk også vist det frem i går, da han leverte to målgivende pasninger til Curtis Jones og Cody Gakpo. De røde så svært lite farlig ut før 24-åringen kom på banen, men fra det 56. minuttet og ut kampen ble det produsert sjanse på sjanse.

Nunez står nemlig med flest målgivende pasninger i Liverpool denne sesongen (10). I går kveld passerte han Trent Alexander-Arnold (9) og Mohamed Salah (9) på listen, og det er et stykke ned til nummer fire på listen.

Det var kanskje ikke det vi forventet av spissen da han ble tidenes dyreste spillerkjøp i 2022, men hvem bryr seg om det når det leveres i andre deler av spillet?

Ifølge OptaJoe har spissen også nest-flest målgivende pasninger av samtlige Premier League-spillere denne sesongen. Han knuser samtlige på «per minutt»-statistikken:

Svært fornøyd med bidragene

Etter gårsdagens kamp ble Nunez selvfølgelig et samtaleemne igjen for Klopp, slik det ofte er. Han bommet på en stor sjanse på stillingen 2-1, men var også svært involvert i snuoperasjonen. En normal dag på jobb? Liverpool-treneren var i alle fall fornøyd.

– Han spiller helt fantastisk, det er så mange ting jeg elsker ved spillet hans. Det første året handlet om tilpasning, men bidragene han har i kampene nå..., svarte han.

Tyskeren fortsatt med å forklare at Nunez egentlig skulle startet i går kveld, men at han hadde kramper etter Arsenal-kampen.

– Hvem som starter handler aldri om at de scorer eller ikke. Jeg har evig tro og tillit til dem så lenge de klarer å oppføre seg skikkelig. Det fortjener dem etter all innsatsen de legger ned.

Å ha uruguyaneren på benken er sjelden en tabbe heller, for etter rundt halvspilt sesong står 24-åringen med syv målpoeng fra benken, noe som er flest i Liverpools spillertropp.

– Å ha spillere som Cody (Gakpo) og Darwin på benken er egentlig helt vilt. Etter innbyttene var presspillet lite organisert, og det var litt kaos, men vi skapte mange sjanser. Det offensive satt bedre med ham på banen, så han er uten tvil en viktig spiller for oss, avsluttet Klopp.

Jürgen Klopp og Liverpool slår knockout på Premier League-konkurrentene

Jürgen Klopp og Liverpool slår knockout på Premier League-konkurrentene

Ingen er i nærheten av tyskerens taktiske bytter.

– Jeg håper at noen kjører ham hjem, for nå sitter han i garderoben og ser ikke bra ut!

– Jeg håper at noen kjører ham hjem, for nå sitter han i garderoben og ser ikke bra ut!

Trent Alexander-Arnolds erstatter løp sokkene av seg i semifinalen mot Fulham.