Klopp:– Det er ikke min jobb å ansette sportsdirektør her

Det er spekulasjoner rundt Jörg Schmadtkes fremtid – men det er ikke noe Jürgen Klopp vil eller kan svare på.

Jörg Schmadtke ble ansatt som Liverpools sportsdirektør før fjorårets sommervindu, og avtalen ble forlenget igjen i september.

Det har blitt rapportert i tysk presse at 59-åringen snart vil returnere til Tyskland og pensjonere seg igjen, og at dette januarvinduet blir hans siste i Liverpool.

Det fikk Jürgen Klopp spørsmål om i den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– Det er ikke noe for for meg å si om det. Det må være andre folk i klubben som sier noe om det, sier han til Liverpool Echo

– Forholdet mitt med ham er bra. Forholdet mitt med de to andre (Michael Edwards og Julian Ward) var også topp, og det samme var det om vi går tilbake til Ian Ayre. Så forholdet mitt til disse karene er bra.

Jobben med å få på plass Alexis Mac Allister skal ha blitt gjort før Schmadtke ble ansatt, men han var sentral da klubben sikret seg Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Ryan Gravenberch. Alle kom fra Bundesliga.

– Det er ikke min jobb

Schmadtke og Klopp kjente hverandre fra før, men Klopp er klar på at det ikke er hans jobb å ansette den neste sportsdirektøren.

– Jeg har ingen tvil. Det er så mange som jobber i og rundt disse avdelingene, og de er her alltid. En sportsdirektør som Jörg hjalp mye i de forrige overgangsvinduet, definitivt, men dere har rett: slik det ser ut nå vil det bli et rolig vindu, det kan jeg garantere, men for øyeblikket er alt greit.

Schmadtke har stort sett holdt seg i bakgrunnen i tiden sin i Liverpool. Han dukket opp på treningsfeltet i Kirkby 10. og 12. juli, og Getty Images fikk tatt et par bilder av ham. Han har kun blitt fotografert på tribunen to ganger under kamper denne sesongen, og det var borte mot Chelsea og hjemme Bournemouth tidlig i sesongen.

– Vi kommer til å annonsere det dersom det er noe å annonsere. Jeg er ganske sikker på at alle tror at ansettelsen av Jörg Schmadtke var min avgjørelse, men det er ikke slik at jeg har en liste over sportsdirektører og at de første fem-seks er fra Tyskland, og så er nummer sju og åtte fra Sveits eller noe slik, og at vi så finner en engelskmann. Absolutt ikke.

– Jeg mener det er viktig at vi har de riktige folkene, men jeg har ikke tid til å finne de riktige folkene. Dersom noen andre forteller meg at det er de rette folkene, så kan jeg lett jobbe med dem, sier han.

Danns, Danns, Danns oppå bordet

Danns, Danns, Danns oppå bordet

Liverpool FC U18s store stjerne heter Jayden Danns. Han har litt av noen gener.

Innsikt 20.jan 09:00
Klopp inviterer «Svennis» til AXA Training Centre

Klopp inviterer «Svennis» til AXA Training Centre

Kreftsyke Sven-Göran Eriksson fortalte om sitt store ønske tidligere denne måneden.