– Dessverre er det slik her i livet at noen ting ikke fungerer

Det var ingen samtale mellom Jürgen Klopp og Jordan Henderson før han returnerte til Europa og signerte for Ajax.

Da det ble klart at Jordan Henderson ville forlate Al-Ettifaq og Saudi Pro League etter bare seks måneder, virket det aldri aktuelt med noen retur til Liverpool.

Flere Premier League-klubber skal ha vist interesse for ham, lag på både øvre og nedre del av tabellen, men det førte ikke lenger. Ifølge The Athletic var Juventus interessert i ham, men den interessen kjølnet, og det var Ajax som viste mest konkret interesse. 

Henderson går kraftig ned i lønn når han nå forlater Saudi-Arabia. Det ble tidligere rapportert at han ville tjene 700 000 pund i uka i Al-Ettifaq, men nå rapporteres det stort sett at grunnlønnen var på 350 000 pund, men at det er skattefritt.

I Ajax skal Henderson bli betalt 120 000 pund, en veldig heftig sum for en klubb som Ajax i nederlandsk fotball, men godt under de 200 000 pundene han fikk i uken for å være Liverpools kaptein for et år siden.

– Det har vært et vanskelig halvår for meg

Torsdag ble Henderson presentert i Amsterdam, der han skal spille med draktnummer 6.

– Det har vært en virvelvind, og noen vanvittige dager, men jeg er glad for å være her nå. Jeg starter et nytt kapitel, en ny reise i livet mitt og karrieren. Jeg er bare så glad for å være her og være en del av denne klubben. Ajax som fotballklubb snakker for seg selv, sier han til Ajax sine offisielle nettsider.

– Jeg må prestere og hjelpe laget til å ha suksess. Det har vært et vanskelig år for klubben, både på og utenfor banen, men det har vært det samme for meg de siste seks månedene. Forhåpentligvis kan vi hjelpe hverandre, komme sammen og hjelpe hverandre fremover slik at vi kan ha så mye suksess som mulig nær fremtid, sier han.

Beklager til de som ble fornærmet

Fredag holdt han en pressekonferanse, der han snakket om returen sin til Europa.

– Jeg sa for seks måneder at dersom jeg fornærmet noen, eller at noen følte at jeg sviktet dem, så beklager jeg det, og jeg beklager igjen. Verdiene mine har aldri endret seg, og vil aldri gjøre det. Jeg kan beklage dersom folk føler seg skuffet. Jeg har ikke endret meg som person, det har jeg aldri gjort, sier han.

Han kommer ikke til å kritisere Saudi Pro League.

– Mange ønsker at jeg skal sitte her og kritisere Saudi Pro League og alt som har skjedd med den, men det er ikke slik, og ikke noe jeg kommer til å gjøre. Jeg har full respekt for ligaen, for alle supportere, og menneskene der som gjorde at jeg følte meg velkommen. Dessverre er det slik her i livet at noen ting ikke fungerer, sier han.

INGEN SAMTALE: Det var ingen samtale mellom Jürgen Klopp og Jordan Henderson før han returnerte til Europa.

INGEN SAMTALE: Det var ingen samtale mellom Jürgen Klopp og Jordan Henderson før han returnerte til Europa.

Klopp og Henderson har ikke snakket sammen

At en retur til Liverpool igjen aldri var aktuelt, vises kanskje av at det ikke var noen samtale mellom Jürgen Klopp og hans tidligere kaptein – uten at det betyr at det skal være vondt blod.

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg er glad på hans vegne. Han ser fornøyd ut med overgangen, og det er det viktigste, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Av og til glemmer jeg at jeg ikke leser så mange artikler. Mange er kritiske til Hendo med tanke på overgangen og så kommer tilbake. Alle dømmer, og jeg skjønner ikke hvordan alle kan gjøre det. Vi har ett liv og må ta avgjørelser. Noen ganger kan avgjørelser se bra ut, før ting endrer seg. Han var der og hadde en interessant opplevelse. 99 prosent av det fotballmessige var greit. Det var starten på noe. Det er mye som må utvikles.

– Men så tenkte han at det var bedre for han og familien å returnere til Europa. Nå er han i Ajax, som er en sensasjonell klubb. De har alltid vært best når de kombinerer talent med erfaring. Nå kan de klatre på tabellen, og for han er det en erfaring. Nå drar han til Nederland, der han kan nyte fotballen igjen, og familien kan ha det fint i en strålende by. Jeg skal snakke med ham, men han har hatt viktigere ting å tenke på, sier manageren.

– Har ingen hast med å få på plass en ny sekser

– Har ingen hast med å få på plass en ny sekser

Liverpool har et meget stille januarvindu, og det kommer neppe til å endre seg i tiden fremover, ifølge James Pearce.

Håper å få flere spillere tilbake neste uke

– Han kan åpenbart gå - på catwalken!

Jürgen Klopp tror det er i ferd med å lysne på skadefronten for Liverpool.