– Har ingen hast med å få på plass en ny sekser

Liverpool har et meget stille januarvindu, og det kommer neppe til å endre seg i tiden fremover, ifølge James Pearce.

I store deler av første halvdel av sesongen handlet mye om Liverpools midtbane og hvorvidt den er sterk nok til å kjempe om de største trofeene. Klubben forsterket med Wataru Endo og Ryan Gravenberch mot slutten av overgangsvinduet, men ble likevel linket til nye spillere utover høsten. 

Mye handlet om 23 år gamle André fra Fluminense, men etter hvert viste det seg at brasilianeren ikke var aktuell likevel på nåværende tidspunkt. 

– Tilbake i november handlet det meste om André, men jeg forstod ikke helt hvorfor. De jeg snakket med i klubben lurte på hvorfor de skulle hente enda en defensiv midtbanespiller, sier The Athletic-journalist James Pearce i den nyeste episoden av podcasten Walk On. 

Liverpool har denne sesongen spilt med Alexis Mac Allister og Wataru Endo i den dype rollen. Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones har også prøvd seg, mens Stefan Bajcetic er der i bakhånd når han kommer tilbake fra skade. 

Liverpool har solid dekning på midtbaneplass.

Liverpool har solid dekning på midtbaneplass.

Endo har imponert

Pearce sier at klubben mener det er bra nok dekning i den såkalte sekserrollen. Wataru Endos bunnsolide prestasjoner de siste ukene har bare styrket det standpunktet. 

– Klubben hadde en langvarig interesse i Romeo Lavia og gikk for han og Moises Caicedo, men fikk ingen av dem. I stedet kjøpte de Endo, som var 30 år og relativt billig til 16 millioner pund. Inntrykket var at han skulle være en stallspiller og ikke svaret på hvem som skulle erstatte Fabinho. Men han har levert så godt i ukene før Asian Cup at det har vist seg at han var løsningen likevel, sier Pearce. 

Journalisten mener dermed det ikke er noe hast med å få på plass en ny spiller i den dype rollen. 

– Bajcetic er på vei tilbake, og forhåpentligvis kan også Thiago spille en rolle før han trolig forlater klubben i sommer. Endo er neppe Liverpool-spiller om fire-fem-seks år, men det er ingen hast med å få på plass med en ny sekser. Jürgen Klopp er fornøyd med det han har, sier Pearce, som påpeker at også Alexis Mac Allister har prestert godt dypt i banen. 

– Jeg skulle gjerne sett Mac Allister høyere i banen, men han har hatt noen gode kamper som sekserrollen. Så jeg ser heller ikke at det er spekulasjoner rundt det å kjøpe en ny spiller der. Kanskje det er noen som desperat prøver å få i gang litt overgangsprat, sier Pearce. 

Liverpool kommer trolig ikke til å kjøpe noen nye spillere i dette overgangsvinduet. I stedet har mye handlet om låneoverganger, der flere spillere er hentet hjem - og noen er lånt ut igjen. Blant annet er Fabio Carvalho nå i Hull sammen med Tyler Morton, mens Rhys Williams spiller for Port Vale etter et mislykket opphold i Aberdeen. Nat Phillips ble hentet hjem fra Celtic og har foreløpig ikke funnet seg en ny klubb. 

Håper å få flere spillere tilbake neste uke

– Han kan åpenbart gå - på catwalken!

Jürgen Klopp tror det er i ferd med å lysne på skadefronten for Liverpool.

Salah skal undersøkes nærmere i dag

Salah skal undersøkes nærmere i dag

Jürgen Klopp har snakket med Mohamed Salah, som måtte ut med skade torsdag kveld.