Endo-redusering ikke nok da Japan gikk på overraskende tap

Etter elleve strake seiere ble Endo og co satt på plass av Irak.

Irak - Japan 2-1 (2-0), Asian Cup: Japan hadde nok håpet å cruise gjennom gruppespillet i Asian Cup etter å ha slått Vietnam 4-2 i den første kampen, men nå har de litt press på seg før den siste kampen i gruppespillet før møtet med Indonesia i den siste runden.

Fredag gikk nemlig Wataru Endo og co på et overraskende tap mot Irak, som nå står med full pott etter å ha slått Indonesia i den første kampen. Irakerne var effektive før pause og satte inn én scoring etter fem minutter og én fire minutter på overtid. Da ble det tøft for Japan etter hvilen.

Kaptein Endo og co hadde ballen over 70 prosent av tiden, men fikk ikke inn reduseringen før tre minutter på overtid. Det var kapteinen selv som scoret reduseringsmålet. Dermed sier det stopp for Japan, som før dette stod med elleve strake seiere der de scoret fire mål eller mer i ti av kampene.

Endo spilte i likhet med tidligere Liverpool-spiller Takumi Minamino hele kampen. Sistnevnte scoret to mål mot Vietnam, men klarte ikke følge opp i fredagens kamp.

Japan, som er storfavoritt til å vinne turneringen, har fremdeles veldig gode muligheter til å gå videre, ettersom fire av seks lag som havner på tredjeplass i gruppespillet også går til åttendedelsfinalen. Men motstanderen i åttendedelsfinalen kan bli tøffere dersom Irak stikker av med gruppeseieren.