Henderson forlater Saudi-Arabia etter bare seks måneder

Har reist hjem fra treningsleir og skal være på vei til ny klubb.

Seks måneder etter at han forlot Liverpool, ser Jordan Hendersons tid i Saudi Pro League ut til å være over.

Paul Joyce i The Times rapporterer at den tidligere Liverpool-kapteinen forlater Al-Ettifaqs treningsleir i Abu Dhabi, og reiser tilbake til England. Det skjer etter samtaler med manager Steven Gerrard. 

Henderson skal ha kommet til enighet med Ajax om en overgang, men det gjenstår en del papirarbeid før avtalen kan gå i orden, melder David Ornstein i The Athletic

I helgen bekreftet Ajax at det var samtaler med Henderson. Ajax har en av sine svakeste sesonger på lang tid, og er nummer fem i Eresdivisie, 23 poeng bak ledende PSV Eindhoven etter bare 17 serierunder.

Oppdatering: Fabrizio Romano skriver at Jordan Henderson skal reise til Amsterdam før helgen for å fullføre overgangen til Ajax. Alle parter jobber med å få på plass de siste detaljene i kontrakten. De forbereder nå en medisinsk sjekk, og venter på grønt lys for å kunne gå videre.

Tidligere denne måneden rapporterte et samlet engelsk pressekorps at Henderson ville bort fra Saudi-Arabia, selv om det betyr at han må gi avkall på store pengesummer. Det ble tidlig klart at det ikke var aktuelt med en retur til Liverpool, og klubber som Newcastle og Chelsea ble nevnt, men det virket ikke som at interessen var så stor. Det kan også handle om at han vil måtte betale en gigantisk skatteregning på opptil sju millioner pund dersom han skulle returnere til Premier League, siden britiske skatteregler sier at en må skatte på 45 prosent dersom en returnerer innen et år. Det kan også være grunnen til at han nå ser ut til å ende opp i nederlandsk fotball.

Nå virker det som at han skal få ønsket sitt oppfylt, og får forlate Al-Ettifaq etter bare seks måneder. Henderson er fortsatt i landslagsvarmen under Gareth Southgate, og håper å representere England i sommerens EM i Tyskland.

Bare 17 kamper i Saudi-Arabia

Henderson hadde vært i Liverpool i 12 år, og hadde kontrakt til 2025 på Anfield før han i fjor sommer gikk til Gerrards klubb Al-Ettifaq.

De røde fikk betalt 12 millioner pund for sin kaptein, som skal ha fått en lønn på 700 000 pund i Saudi Pro League-klubben. Han har spilt 17 kamper i Saudi-Arabia, der laget ligger på 8. plass på tabellen.

Ifølge The Times har han slitt med å finne seg til rette i landet sammen med familien sin, og ble desperat etter å returnere til Europa. I utgangspunktet ville ikke Al-Ettifaq la ham gå, men det skal ha endret seg det siste døgnet etter at han stilte på treningsleiren på søndag. Tirsdag skal han ha reist tilbake til Storbritannia.

33-åringen hadde status som «kapteinenes kaptein» i Premier League, etter lederrollen han tok på seg under koronapandemien og i støtten til de britiske helsemyndighetene NHS. Han var i front og støttet flere viktige saker, deriblant Rainbow Laces, og valget hans om å gå til Saudi-Arabia ble heftig kritisert. Forsøkene hans på å rettferdiggjøre det falt heller ikke i god jord.

Da han gjorde sitt første intervju etter overgangen i forkant av en landskamp for England, ble kritikken enda sterkere – fordi han ikke kunne si rett ut at han valgte å gå dit for pengene.

– Jeg elsker fotball så jeg vil prøve å bidra til at de vokser over hele verden, jeg vet at folk i Saudi-Arabia elsker fotball. Forhåpentligvis kan vi fortsette å utvikle ligaen i løpet av de neste årene. Forhåpentligvis kan jeg være en del av det.

SOM KAPTEIN: Jordan Henderson vant alt som Liverpool-kaptein, men forlot klubben i fjor sommer.

SOM KAPTEIN: Jordan Henderson vant alt som Liverpool-kaptein, men forlot klubben i fjor sommer.

Klopp kunne ikke love ham spilletid

Mye har blitt sagt og skrevet om bakgrunnen til at Henderson ville forlate Liverpool i fjor sommer. Det var en sommer da midtbanespillere som James Milner, Fabinho, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forlot klubben, og de røde måtte bygge en helt ny midtbane.

Henderson spilte 43 kamper for Liverpool forrige sesong, men uttalte at han ikke følte seg ønsket i klubben.

– Hvis noen i klubben hadde sagt til meg: «Vi ønsker at du skal bli her», så hadde vi ikke hatt denne samtalen. Det betyr ikke nødvendigvis at de presset meg ut av klubben eller sa at de ønsket at jeg skulle dra, men på ingen tidspunkt følte jeg meg ønsket av klubben eller noen andre til å bli, sa han.

I etterkant fikk Jürgen Klopp spørsmål om intervjuet, og manageren avslørte da detaljene i samtalen mellom han og Henderson.

– Jeg har lest intervjuet, og Hendo snakket sant. Vi hadde samtaler, og jeg sa til Hendo at jeg ønsket at han skulle bli værende, men sa også at jeg ikke kunne garantere at han ville få spille regelmessig fordi vi hentet inn nye spillere. Jeg kan ikke si til en spiller før en sesong at han er garantert å spille 50 kamper, for det avhenger av prestasjoner. For min del var det viktig å være åpen om alt, inkludert hva som vil skje hvis man ikke får spille fast, sa Klopp.

– Derfor måtte vi snakke om det. Han var kapteinen min i nesten åtte år, og jeg ville ikke våkne en morgen og være uvenner fordi han trodde han var lovet en kamp fra start. For Hendo hørtes kanskje dette ut som at han ikke var ønsket her, noe jeg forstår, men det har vi fått oppklart. Han hadde blitt værende om jeg hadde garantert ham fast spilletid på midtbanen. Men det kunne jeg ikke love, selv om jeg ikke ville han skulle dra. Derfor var det bedre at han dro.

Jordan Henderson kom til Liverpool i 2011 og spilte 492 kamper for klubben, derav 268 som kaptein. Han scoret 33 mål, og var med på å vinne Premier League, Champions League, VM for klubblag, Supercupen, FA-cupen og ligacupen to ganger med de røde. Han ble kåret til årets spiller i engelsk fotball av sportsjournalistene i 2020.

To unge angrepsspillere kan være aktuelle til sommeren

To unge angrepsspillere kan være aktuelle til sommeren

Liverpool følger med på spillere fra Leeds og Crystal Palace.

– Når du anklager noen for å lyve og jukse trenger du tunge bevis

– Når du anklager noen for å lyve og jukse trenger du tunge bevis

Det nærmer seg et år siden Premier League fremsatte 115 anklager om brudd på økonomiske regler mot Manchester City.