Jordan Henderson vil vekk fra Saudi-Arabia, og det kan koste han mange millioner

Liverpools tidligere kaptein ønsker seg tilbake til Europa.

Store ting skjedde på Anfield i sommer da Fabinho og daværende kaptein Jordan Henderson begge ble solgt til klubber Saudi Pro League.

Nå skriver flere medier at bryllupsreisen/eventyret/ferien/luftslottet/affæren/bomturen kan være over, etter kun seks måneder.

Ifølge The Times strever «Hendo» med å finne seg til rette i Midtøsten, samtidig har ikke Steven Gerrard lyst til å miste midtbanespilleren. Daily Mail skriver at både livsstilen og klimaet har vært en utfordring for 33-åringen.

Gerrard & Co er 28 poeng bak Neymar & Co som topper tabellen. De er nede på en 8.-plass og Stevie G ønsker større investeringer i spillermaterialet. 

Henderson vil til Europa igjen og det er ikke utenkelig at en del klubber hjemme vil vurdere veteranen, om ikke annet for et lån. Men Liverpool er ikke en av dem.

Kan bli dyrt

Den tidligere Liverpool-treneren Ian Foster har allerede sluttet som Gerrards assistent. Mannen som ledet England til VM-gull for U17 i 2017, og EM-tittelen for U19 i 2022, vil nå ta over Plymouth Argyle i Championship.

Like smertefritt trenger det ikke å bli for Henderson om at skulle finne en exit. 

For det første må han forvente å ta et massivt lønnskutt. 33-åringen skal tjene rundt £700 000 (!) i uka (!)

I tillegg må ha betale tilbake skattefordelen om han ikke fullfører de første årene av kontrakten. Daily Mails regnestykke baserer seg på en flat skatt på 20 prosent og en retur til England etter et halvt år, fasiten? En skatteregning på £7 millioner.