Elliott om finalebilletten– Det finnes ikke en bedre følelse

Harvey Elliott var strålende fornøyd etter at Liverpool tok seg til ligacupfinalen.

Harvey Elliott spilte hele kampen da Liverpool unngikk tap mot Fulham på Craven Cottage, og dermed tok seg videre til ligacupfinalen. 

20-åringen måtte tåle buing fra hjemmesupporterne gjennom hele kampen etter å ha forlatt klubben i 2019, men leverte en profesjonell forestilling og bidro til avansement. 

Da han snakket med Liverpools hjemmeside etter kampen, var han strålende fornøyd med at laget var i finalen. 

Måtte grave dypt

– Vi er lettet og glade. Det var en vanskelig kamp mot et godt lag. De skapte mye problemer for oss, men vi gravde dypt, forsvarte oss som et lag og kjempet til siste sekund med supporterne, innledet Elliott i intervjuet etter kampen. 

– Vi er lettet over å ha gjort jobben og å være i finalen, det finnes ikke en bedre følelse enn det. 

Midtbanespilleren var nære ved å punktere kampen da han ble spilt gjennom på stillingen 1-0 ti minutter etter hvilen, men klarte ikke å overliste Bernd Leno med høyrebeinet. Han sier det første målet var avgjørende for de rødkledde. 

– Det første målet var avgjørende for oss. Vi kom her med et ønske om å ikke slippe inn, fordi da vet vi hvordan supporterne responderer. Da de fikk målet var de helt bak laget, og det var de gjennom hele kampen. Vi måtte bare prøve å stile dem og grave dypt, og det klarte vi. 

SJANSE: Elliott fikk en mulighet med høyrefoten.

SJANSE: Elliott fikk en mulighet med høyrefoten.

Fulham ingen kasteball

Selv om Klopps menn så relativt komfortable ut gjennom kampen, understreker Elliott at det var langt fra enkelt mot en taktisk klok motstander. 

– Det var litt katt og mus til tider - de kastet folk fremover og var åpne bakover, og noen ganger lå de bakpå og prøvde å kontre. De skapte mange problemer for oss, men vi klarte å håndtere det. 

Nå handler det om å flytte fokuset til de neste oppgavene raskt. 

– Nå må vi holde fokuset. Nå er semifinalen ferdig, vi kan feire litt, men i morgen er det restitusjon og fokus på helgen. Vi må bare fortsette å presse på og jobbe hardt som et lag, så kan vi forhåpentligvis oppnå store ting. 

Reprise av 2022-finalen

I finalen venter Chelsea, laget Liverpool slo da de tok ligacuptrofeet i 2021/22-sesongen. Den gang satte Elliott et av straffesparkene sikkert i mål. Selv om det er langt frem i tid enda, fikk Elliott spørsmål om finalen. 

– Det blir definitivt en vanskelig kamp. Chelsea er et av de største lagene i Europa og verden, så de kommer til å skape mye problemer for oss. 

– Men det er om noen uker, og nå må vi bare fokusere på den neste kampen. Finalen er om noen uker, og vi tenker ikke på den nå. Vi fokuserer på kampene som kommer og sørger for å løse de på en god måte.