Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Til helgen er «vinterpausen» over for Liverpool.

Fem av ti kamper i den 21. serierunden er spilt, og av lagene rundt Liverpool på tabellen snublet både Aston Villa og Tottenham på søndag.

Det gjør at avstanden ned til Aston Villa er på to poeng etter at de gikk målløse av banen mot Everton, mens det er fem poeng ned til Tottenham som spilte 2-2 borte mot Manchester United.

Det kjedelige resultatet i helgen kom på St. James’ Park, der Kevin de Bruynes comeback fra skade endret kampen totalt på slutten. Først scoret han, før han på mesterlig vis spilte frem Oscar Bobb som scoret vinnermålet på overtid. Med det resultatet er City nå nummer to på tabellen, to poeng bak Liverpool med like mange kamper spilt. City er bookmakernes favoritt til å vinne ligatittelen.

Kamp igjen til helgen

På søndag er «vinterpausen» over for Liverpool-spillerne. På sosiale medier kan vi se at spillerne nyter en liten ferie, og at flere har reist utenlands. Spillerne er ventet tilbake på AXA Training Centre på onsdag eller torsdag, for å starte forberedelsene inn mot Liverpools neste kamp.

Og den er mot Bournemouth på Vitality Stadium. Et Bournemouth-lag som ikke har spilt Premier League-fotball siden nyttårsaften, da de tapte 3-1 borte mot Tottenham. Det blir et møte med formsterke Dominic Solanke, som er nummer tre på toppscorerlisten denne sesongen med 12 ligamål, og har blitt linket til Newcastle i januarvinduet.

Heller ikke Bournemouth har reist på treningsleir til varmen i vinterpausen, og Andoni Iraola har gitt spillerne sine fri.

– Mange spillere vil få fri, for jeg synes de fortjener det etter et så tett kampprogram. De er psykisk og fysisk ganske slitne vil jeg si, sa manageren til Daily Echo for en uke siden.

Bournemouth - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Mesterskapene er i gang

Nå er Asiamesterskapet og Afrikamesterskapet i gang i Qatar og Elfenbenskysten.

Wataru Endo startet og hadde målgivende til den tidligere Liverpool-spilleren Takumi Minamino da Japan slo Vietnam 4-2 i sin første gruppespillskamp i mesterskapet i Qatar.

Japans neste kamp er mot Irak på fredag.

Mohamed Salah startet Afrikamesterskapet med en assist allerede etter to minutter da Egypt kom i gang med sin første kamp i mesterskapet i Elfenbenskysten – men så gikk alt galt mot Mosambik. De snudde kampen ti minutter etter pause, og det gikk mot et skikkelig sjokkresultat.

Sju minutter på overtid var Salah iskald fra straffemerket og reddet Egypt fra en flause. Det var ikke den eneste overraskelsen i gruppe B, for senere på kvelden tapte Ghana mot Kapp Verde.

I Afrikamesterskapet går tre av fire lag videre, så det skal veldig mye til for at Liverpool får Salah hjem tidlig. Egypt spiller mot Ghana på torsdag.

Spillere hentes hjem

For Liverpool har dette overgangsvinduet bare handlet om lånemarkedet, og spillere som hentes tilbake til Merseyside etter låneopphold som ikke har gått etter planen.

En etter en har Fabio Carvalho (RB Leipzig), Owen Beck (Dundee), Rhys Williams (Aberdeen), James Balagizi (Wigan) og Nathaniel Phillips (Celtic) returnert fra sine lån, og Carvalho har allerede blitt lånt ut igjen og debuterte med 90 minutter for Hull City på fredag.

Nå er det forventet at det kommer bekreftelse på at både Billy Koumetion (Dunkerque) og Calvin Ramsay (Preston) kommer tilbake denne uken, og Liverpool vil trolig sende flere spillere ut igjen på lån.

Det ligger ikke an til at det skal bli noen spillerkjøp slik det ser ut nå, i inngangen på denne uken. Liverpool har mange skader, men nesten alle er forventet tilbake i full trening innen en måned.

PÅ VEI HJEM: Calvin Ramsay er på vei tilbake til Liverpool.

PÅ VEI HJEM: Calvin Ramsay er på vei tilbake til Liverpool.

Vil ha «Svennis» på sidelinjen i mars

Vil ha «Svennis» på sidelinjen i mars

Det er bevegelse for å få Sven-Göran Eriksson på sidelinjen i legendekampen i mars.

Mange er snart tilbake, mens et par blir ute en stund til

Skadeoppdatering før vårsesongen:Mange er snart tilbake, mens et par blir ute en stund til

Liverpool har åtte spillere ute med skade, og to er på landslagsoppdrag.