Dommersjefen bekrefter at Liverpool ble snytt for straffe mot Arsenal

Martin Ødegaards hands skulle blitt straffet, sier dommersjefen.

Premier League har tirsdag kommet med en ny episode av programmet Match Officials Mic'd Up, der dommersjef Howard Webb i PGMOL og programleder Michael Owen tar oss gjennom noen av de mest omtalte dommeravgjørelsene fra den siste måneden. I programmet får vi høre dialogen mellom dommer og de som sitter på VAR-rommet. 

En av hendelsene som er oppe i den nyeste utgaven av programmet er Arsenal-spiller Martin Ødegaard sin hands-situasjon mot Liverpool på Anfield 23. desember. Ballen var helt tydelig borti armen på nordmannen, men dommer Chris Kavanagh vinket spillet videre, og etter en kort VAR-sjekk ble avgjørelsen bekreftet. Det var David Coote som hadde hovedansvaret i VAR-rommet i den aktuelle kampen. 

I programmet som nå er lagt ut sier Webb at han mener det skulle vært blåst straffespark til de røde. Dommeren og VAR mente Ødegaard sin hands ikke var straffbar fordi han var i ferd med å miste balansen, og at han strakk ut armen for å ta seg for. Webb påpeker imidlertid at det ikke var et slikt tilfelle. 

Se situasjonen her: 

– Armen går først ut, men så går den tilbake mot kroppen igjen. VAR så det som at Ødegaard forsøkte å gjøre seg mindre, men han får en stor fordel av at han gjør den bevegelsen med armen. Dette var et tilfelle der vi ikke kom frem til korrekt avgjørelse, sier Webb. 

ESPN-journalist Dale Johnson skriver for øvrig at det uavhengige panelet som går gjennom dommeravgjørelsene har sagt seg enig i Webb sin vurdering. Fire av fem representanter i panelet mener VAR skulle gitt de røde straffespark. 

Om det hadde hatt så mye å si for resultatet er ikke sikkert. Denne situasjonen skjedde på stillingen 1-0 til bortelaget, og kort tid etter utliknet Mohamed Salah for Liverpool i kampen som endte 1-1. 

– Når du anklager noen for å lyve og jukse trenger du tunge bevis

– Når du anklager noen for å lyve og jukse trenger du tunge bevis

Det nærmer seg et år siden Premier League fremsatte 115 anklager om brudd på økonomiske regler mot Manchester City.

Henderson vil hjem - men det er flere grunner til at det blir vanskelig å få til

Henderson vil hjem - men det er flere grunner til at det blir vanskelig å få til

Skatteregler, lukrativ kontrakt og en sta arbeidsgiver kan gjøre det vrient for Jordan Henderson å forlate Saudi-Arabia.