Åtte år uten nettkjenning– nå håper Gomez at scoringen kommer snart

Joe Gomez er Liverpools «potet» i det bakre leddet, og forteller at det fortsatt er litt uvant å spille venstreback.

Da Joe Gomez kom til Liverpool som 17-åring, startet han sesongen på venstrebacken under Brendan Rodgers. Der spilte han frem til han fikk en alvorlig kneskade kort tid etter at Jürgen Klopp hadde kommet til klubben og tatt over som manager.

Ifølge Transfermarkt har 19 av hans 234 kamper for England, Charlton og Liverpool på seniornivå vært i den posisjonen, og flere av dem har vært den siste måneden etter at både Andy Robertson og Kostas Tsimikas ble skadet.

– Det er annerledes på venstrebacken, og det har vært en utfordring å tilpasse seg. Små forskjeller som kanskje ikke legges merke til, med hvordan du mottar ballen og slike ting. Men folk i denne klubben kjenner meg nå, og vet at jeg vil gi alt jeg kan, sier han til Liverpoolfc.com.

– Jeg har vært her lenge nå, men jeg er takknemlig for at jeg får spille for klubben. Jeg angriper hver kamp, graver dypt sammen med laget, og gjør det vi kan kollektivt. Vi har noen skader, men vi fortsetter iherdig.

Snart kamp nummer 200 - og ingen scoring

Gomez har vært Liverpool-spiller siden 2015, og kom til klubben fire måneder før Klopp. Han er den nåværende spilleren som har vært lengst i klubben.

Han har fått mye av karrieren ødelagt på grunn av skader. Skulle han spille på onsdag, vil han få sin 200. kamp for klubben. Fortsatt venter han på sin første scoring.

– Det har gått åtte år nå, og alle snakker om det. Jeg vet ikke hva som satte det i gang! Jeg ønsker å påvirke kampene når jeg er med offensivt også, og vil være positiv. Forhåpentligvis vil det komme, og vi får se hvordan jeg feirer. Å kaste drakten overlater jeg til Mo!

I FORM: Joe Gomez har spilt bra denne sesongen.

I FORM: Joe Gomez har spilt bra denne sesongen.

Årets imponerende sesong

Liverpool har hatt en strålende start på årets sesong. De røde topper Premier League, er i semifinale i ligacupen, videre i FA-cupen og skal spille åttendedelsfinale i Europa League til våren.

– Vi vil ikke bli høye på oss selv. Vi er bare fulle av lidenskap, og ønsker å få det beste ut av sesongen. Det eneste vi kan gjøre er å ta en kamp av gangen, og jeg vet at det er en klisjé. Men det er lidenskap der, og vi har en base vi kan bygge videre på. Vi kan ikke ta noe for gitt. Vi vet fra forrige sesong at det ikke vil være smertefritt, og at vi går gjennom tøffe perioder. Men det må vi bygge videre på og lære av. Så får vi holde det gående og se hvor det tar oss, sier han.

– Vi har definitivt en god lagånd. Det er noe friskt og en gnist i laget. Vi overanalyserer ikke hvem vi har mistet og hvem vi ikke har her. Vi har toppspillere som vi har savnet i år, som Thiago, Andy Robertson, Kostas Tsimikas og Mohahmed Salah som skal til Afrikamesterskapet. Men manageren gjentar at vi kan alle gjøre en jobb defensivt, og at alle kan forsvare seg, og det betyr at vi ikke trenger å bekymre oss for hvem som ikke er her. Vi må beholde den innstillingen. Det er fortsatt tidlig, og lang vei å gå, men vi kan bare ta et steg om gangen, sier han.

Liverpool - Fulham spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Hjemmekamp i FA-cupens fjerde runde!

Hjemmekamp i FA-cupens fjerde runde!

I neste uke får Liverpool vite hvem de skal møte av Bristol Rovers og Norwich.

Ble kåret til årets idrettsnavn

Ble kåret til årets idrettsnavn

Liveblogg 08.jan 22:10