Klopp forlater Liverpool etter denne sesongen

Sjokkerende beskjed fra Liverpools manager.

Jürgen Klopp bekrefter fredag 26. januar at han kommer til å forlate klubben etter denne sesongen. Det sier tyskeren i et intervju med Liverpools hjemmeside

Klopp skal lede laget ut 2023/24-sesongen, før han kommer til å takke for seg etter åtte og et halvt utrolige år i Liverpool. 

Assistentene Pep Lijnders, Peter Krawietz og Vitor Matos kommer til å slå følge med tyskeren. 

Tom for energi

– Jeg forstår at dette kommer som et sjokk for mange folk i dette øyeblikket, men jeg skal hvertfall prøve å forklare det. 

– Jeg elsker absolutt alt med denne klubben, alt med byen og alt med supporterne våre. Jeg elsker laget, elsker de ansatte - jeg elsker absolutt alt. Men at jeg fortsatt tar denne avgjørelsen er fordi jeg er overbevist om at det er det riktige. 

– Det handler om at jeg er på vei til å gå tom for energi. Det er ikke et problem nå, åpenbart, men jeg har visst en stund at jeg må si dette på et tidspunkt - men det går helt fint nå. Jeg vet at jeg ikke kan gjøre dette om igjen og om igjen. 

– Etter årene vi har hatt sammen og all tiden vi har hatt sammen og alt vi har gått gjennom sammen, har respekten min for dere vokst, kjærligheten har vokst, og jeg skylder dere å fortelle sannheten - og det er sannheten. 

Under kan hele intervjuet sees. 

Har visst det siden november

– Jeg fortalte dette til klubben i november. Da vi satt sammen og snakket om potensielle signeringer, treningsleiren neste sommer og hvor vi skulle reise, tenkte jeg at jeg ikke var sikker på om jeg kom til å være her da. Det overrasket meg, og da begynte jeg å tenke på det. 

– Forrige sesong var ekstremt vanskelig, og det var noen stunder der andre klubber muligens hadde sagt takk og farvel. Det skjedde ikke her. 

– Det var enormt viktig for meg å hjelpe med å få laget tilbake på skinnene igjen, det var alt jeg tenkte på. Når jeg skjønte tidlig at laget var på vei tilbake, kunne jeg begynne og tenke på meg selv - og dette ble utfallet. Det er ikke nødvendigvis ønsker, men det jeg tror er det riktige å gjøre. 

– Vi kommer til å ha et øyeblikk sammen, kanskje på den siste kampdagen her eller et annet sted - da mener jeg i andre land eller i andre turneringer. Det blir nok tid til det. La oss nå bare gå for alt sammen. De på utsiden ønsker å bruke denne avgjørelsen til å le av den og forstyrre oss. 

– Vi er Liverpool, og har vært gjennom verre ting sammen. Og dere har vært gjennom verre ting før jeg kom. La oss bruke det til å styrke oss. Det hadde vært veldig kult. La oss skvise alt ut av denne sesongen og få enda en ting å smile av når vi ser tilbake på det i fremtiden. 

– Da vi så ham spille, skjønte vi at vi ikke trengte en ny midtstopper

Klopp om Quansah– Da vi så ham spille, skjønte vi at vi ikke trengte en ny midtstopper

20-åringen leverte en strålende kamp mot Fulham i semifinalen.

Tidspunktet for ligacupfinalen endres

Klubben bekrefterTidspunktet for ligacupfinalen endres

Nå er det klart når ligacupfinalen mot Chelsea skal spilles.