Mistenker flere straffbare forhold etter Norwegian Sports Travel-konkursen

Borapporten er oversendt til politiet.

I fjor vinter gikk et av de største reiseselskapene på fotballturer til Liverpool konkurs og meldte oppbud, og ingen av turene resten av sesongen ble gjennomført som planlagt av Norwegian Sports Travel (NST). Det gikk utover 700 kunder og Liverpool-supportere, som ikke fikk reise på fotballturen de hadde betalt for.

Reisegarantifondet dekket de økonomiske tapene til kundene, men nå skriver Romerikes Blad at alt ikke nødvendigvis er i orden likevel. Bostyrer Thomas Christian Wangen har avsluttet bobehandlingen og samtidig oversendt borapporten sin til politiet, og mener det er grunn til å vurdere etterforskning:

«Bostyrer mener at mistanken om straffbare forhold (...) er av en slik art at det bør inngis politianmeldelse,» skriver Wangen i sin sluttrapport fra bobehandlingen.

NST sin tidligere styreleder har ikke besvart henvendelsene fra Romerikes Blad.

Kampbilletter er blitt brukt

Wangen peker på at kampbilletter er blitt brukt uten at det er funnet tilsvarende inntekter i regnskapene til Norwegian Sports Travel, og at forklaringen om koronapandemien og sviktende billettsalg som har ført til at billetter er gitt bort gratis, passer dårlig med undersøkelsene gjort at revisor og Liverpool FC.

«Denne forklaringen samsvarer ikke med analysene (....). LFC har avdekket at de aller (este kampbillettene som selskapet har kjøpt, og mottatt, ble distribuert til, og formodentlig innløst av, selskapets kunder. Det var bare styreleder og en person tilknyttet det engelske datterselskapet Norwegian Sportstravel Ltd som hadde tilgang til billettportalen hvor kampbillettene var tilgjengelige. Bostyrer har (...) ikke klart å bringe på det rene hva som faktisk har skjedd med kampbillettene eller eventuelle salgsinntekter. Bostyrer registrerer i alle fall at selskapet har kjøpt og mottatt et stort antall kampbilletter fra LFC uten korresponderende bokført inntekt. Bostyrer bemerker også at det er større kontantinnskudd på datterselskapets konti i Barclays (bank i England, red, anm.),», skriver han i rapporten ifølge avisen.

I mars i fjor var det skiftesamling i Romerike og Glåmdal tingrett, og den største kreditoren var Liverpool FC som hadde lagt inn krav på 9,3 millioner kroner i konkursboet. Det var et krav som var forventet å bli nedjustert etterhvert, uten at vi nå vet hva det står i. Hotel Tia var den nest største kreditoren, med krav på 3 millioner kroner.

Supporterklubben kjenner til at flere av de som skulle reist på turer forrige sesong nylig fikk tilbakebetalt fra Reisegarantifondet.

Vil ha «Svennis» på sidelinjen i mars

Vil ha «Svennis» på sidelinjen i mars

Det er bevegelse for å få Sven-Göran Eriksson på sidelinjen i legendekampen i mars.

Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Til helgen er «vinterpausen» over for Liverpool.