«Nysigneringen» har ett mål for øye: å vinne et trofé med Liverpool i sin første sesong

De røde går inn i vårsesongen med fire muligheter for pokaler.

Alexis Mac Allister har vært en viktig brikke i Jürgen Klopps mannskap denne sesongen, selv om 25-åringen kanskje har gått litt under radaren hos mange.

Han har glidd sømløst inn i Liverpool-troppen, og har i løpet av sesongen blitt godt kjent med sekserrollen på midtbanen. Argentineren gleder seg til å ta fatt på en ny periode med kamper sammen med sine dyktige lagkamerater.

– Jeg tror alle kan se hvor gode folkene i gruppen er. Vi er selvfølgelig bare halvveis, og vi har ikke vunnet ennå, så vi må ta en kamp om gangen og fortsette å forbedre oss. Forhåpentligvis ender det med trofeer på slutten av sesongen, det er i hvert fall planen. Samtidig er vi klar over at vi fortsatt har en lang vei å gå, så vi må ikke slutte å gi alt, sier han i et intervju til liverpoolfc.com.

SYV MÅNEDER SIDEN: Alexis Mac Allister har vært en viktig del av Liverpools snuoperasjon fra forrige sesong.

SYV MÅNEDER SIDEN: Alexis Mac Allister har vært en viktig del av Liverpools snuoperasjon fra forrige sesong.

Selv med Mac Allister ute av spill en en drøy måned, hadde Liverpool få problemer med å fortsette å prestere i både liga- og cupspill. Midtbanespilleren er stolt over å være en del av et så godt fotballag.

– Vi har svært erfarne spillere, vi har gode ledere og vi har en gruppe med yngre spillere som ønsker å forbedre seg hver dag. Du kan se at mentaliteten er på plass. Vi vet også at vi som lag noen ganger må ta «drittjobben» og forsvare oss. Hvis vi fortsetter slik, kan vi oppnå noe helt spesielt, fortsetter han.

Skryter av de yngste

Mot Fulham fikk Mac Allister blant annet stifte bekjentskap med Conor Bradley, som har overtatt rollen til Trent Alexander-Arnold på imponerende vis. Han fikk også se nordiren og Bobby Clark levere gode prestasjoner mot Arsenal i 0-2-seieren forrige helg.

– Spillere fra akademiet gjør det veldig bra, slik som Conor (Bradley) og Bobby (Clark) mot Arsenal. De hjelper laget med å vokse hver eneste dag, både på trening og i kamp. Vi mangler spillere som Endo, Mo (Salah), Robbo og Thiago, alle viktige spillere, men de unge beviser at de er klare, og det trenger vi.

Flere fotballeksperter undret seg da de så Liverpools forholdsvis tynne stall før denne sesongen. De røde gikk inn i høsten med færrest (på papiret) i Premier League, men har på få måneder gjort skepsis til hyllest, selv med flere skader i det siste.

Med spillere som Jarell Quansah, Conor Bradley, Owen Beck, Bobby Clark, Kaide Gordon og flere er kanskje ikke de rødes førstelagstropp så liten likevel.

– I fotball trenger du en stor gruppe, og alle må vise at de hører hjemme der. Derfor mener jeg vi kan oppnå store ting. Men som jeg sier, vi må ta det steg for steg, avslutter Mac Allister.

– Jeg hadde mye tid til å reflektere. Jeg sov dårlig, var sliten og i smerte

– Jeg hadde mye tid til å reflektere. Jeg sov dårlig, var sliten og i smerte

Virgil van Dijk er tilbake på sitt aller beste, men han vil aldri glemme tiden etter skaden mot Jordan Pickford og Everton.

Jürgen Klopp tittet ut vinduet og så et spennende talent. Endelig klaffer det for gutten fra boligfeltet i sentrum av Liverpool

Jürgen Klopp tittet ut vinduet og så et spennende talent. Endelig klaffer det for gutten fra boligfeltet i sentrum av Liverpool

I 2021 sa jeg at Curtis Jones var en del av min foretrukne midtbane. Det var litt for tidlig meldt. Men i 2024 sier jeg det samme.

Kommentar 14.jan 12:01