Rhys Williams er lånt ut igjen

Den 22 år gamle midtstopperen har funnet seg ny klubb.

3. januar i år ble Rhys Williams hentet tilbake til Liverpool etter et mislykket låneopphold i skotske Aberdeen. 22-åringen som fikk kultstatus hos de røde etter 2020/21-sesongen spilte kun én kamp i den skotske klubben, og det var for B-laget i Challenge Cup.

Etter sju kamper på benken for Aberdeen returnerte han til Liverpool.

Nå er han lånt ut igjen, og skal spille for Port Vale resten av sesongen. Det melder både Port Vale og Liverpool FC tirsdag ettermiddag.

Skal spille League One

Port Vale er nummer 15 i League One, nivå tre i engelsk fotball.

– Jeg er veldig glad for å kunne ønske Rhys velkommen til Vale Park. Han kommer inn i troppen og vil umiddelbart forbedre mulighetene våre defensivt med kvalitetene han har, og som person. Jeg er sikker på at han vil bli en populær mann på banen også, med personligheten sin, lidenskapen og ønsket om å bli den beste versjonen av seg selv, sier Port Vale-manager Andy Crosby til Port Vales offisielle nettsider.

– Lånesigneringen er et nytt eksempel på at klubbene på elitenivå ser måten vi behandler spillere på, både på og utenfor banen, og måten vi spiller på som lag. Det gjør at de ser på Port Vale som et ideelt sted for utviklingen av deres fremtidige talenter. Jeg vil personlig takke Liverpool FC for muligheten til å jobbe med Rhys. Støtteapparatet på førstelaget og jeg ser frem til å jobbe tett med ham for resten av sesongen, sier han.

Dette blir hans femte utlån, etter å ha vært på lån i Kidderminster Harrieres, Swansea, Blackpool og Aberdeen tidligere.

Williams har spilt 19 førstelagskamper for Liverpool, og kom til klubben som U10-spiller.

Nå kan han debutere for sin nye klubb i hjemmekampen mot Wycombe Wanderers på lørdag.