– Vi kan gjøre den siste perioden til den beste han har opplevd

Virgil van Dijk synes det er trist at Jürgen Klopp slutter, men håper nyheten om managerens avgang kan gi spillerne et løft gjennom vårsesongen.

Virgil van Dijk er den første i Liverpool-troppen som uttaler seg etter fredagens store nyhet, da Jürgen Klopp kunngjorde at han gir seg i Liverpool etter sesongen. I et intervju med liverpoolfc.com forteller kapteinen hvordan han tok beskjeden. 

– Det var en trist nyhet å få fordi manageren betyr så mye for meg, for klubben og for Premier League. Men han har tatt avgjørelsen for seg selv og familien. Det ville alltid bli vanskelig å få den beskjeden, og det viste seg å være tilfellet, sier han.

Van Dijk får spørsmål om hvordan spillerne mottok beskjeden, og hvordan de reagerte. 

– Han ga oss beskjeden da alle spillerne var samlet. Det var en trist beskjed, men vårt fokus er på å gjøre jobben. Vi har mange ting vi ønsker å oppnå denne sesongen, så hvorfor ikke avslutte sesongen på topp og sørge for at sjefen får noe å feire, sier 32-åringen.  

Tror spillerne kan få et løft

Det siste døgnet har det blitt spekulert i hvordan denne nyheten vil påvirke Liverpools sesong - en unødvendig forstyrrelse, eller en grunn til å gi det lille ekstra i kampen om trofeene? 

– Vi forsøker alltid å stenge ute støyen som kommer utenfra. Dette er selvfølgelig en enorm nyhet i fotballverden, og det var en stor dag for oss også. Men vi har våre målsetninger, og det er manageren også veldig opptatt av å fokusere på. Min jobb er å sørge for at alle spillerne tenker på samme måte, og det tror jeg de gjør.

Liverpool har blitt bedre og bedre gjennom sesongen, og kjemper nå på fire fronter. Van Dijk øyner muligheten til å gi Klopp den perfekte avskjed. 

– Det kan gi oss et løft og en mulighet til å sette pris på den siste tiden vi har sammen. Vi kan gjøre siste del av sesongen, og den siste perioden til den beste han har opplevd. Det er det vi må gå for, sier van Dijk og legger til: 

– La oss gi han den avskjeden han definitivt fortjener. 

Hektisk periode i vente

Van Dijk er opptatt av å beholde fokus i tiden fremover, og spillerne har ikke noe særlig valg heller. Søndag venter en kamp mot Norwich, og så kommer storkamper mot Chelsea og Arsenal. En ligacupfinale mot Chelsea venter i februar, før de røde skal kjempe om ytterligere tre trofeer gjennom våren. 

– Vi er klare for FA-cupen denne helgen. Det blir en vanskelig kamp, men vi har spillere som kommer tilbake fra skade. Det er noe veldig positivt å ta med seg.

– Så er vi tilbake i Premier League med to vanskelige kamper. Vi må bare gå ut og spille med godt humør. Spillergruppen er sammen om dette, og vi har et tett forhold til supporterne over hele verden. Så langt har sesongen gått bra. Vi må bare fortsette å gjøre jobben vår, sier han.

Ingenting varer evig – men jeg skulle ønske det kunne vare litt lenger

Ingenting varer evig – men jeg skulle ønske det kunne vare litt lenger

«Nothing ever lasts forever», synger Liverpool-bandet Echo & the Bunnymen. Men tomrommet etter Jürgen Klopp blir stort.

Kommentar 27.jan 11:31
Hvilke unggutter vil du se mot Norwich?

Hvilke unggutter vil du se mot Norwich?

Liverpools kamp mot Norwich har kanskje gått i glemmeboken, men søndag er de røde i aksjon igjen.

Velg lag 27.jan 12:39