– Det vil gi oss en enorm boost for den siste delen av sesongen

Kaptein Virgil van Dijk føler seg stolt før søndagens finale, og Wataru Endo vil vinne den for Jürgen Klopp.

– Jeg gleder meg veldig til det. Jeg gleder meg selvfølgelig til å se all fansen der, og forhåpentligvis får vi sesongens første sølvtøy, sier Virgil van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Jeg vil ikke si det var en lettelse, men det var en følelse av stolthet da vi gjorde jobben mot Fulham (i semifinalen) og det blir en veldig stolt dag, en spesiell dag. Forhåpentligvis kan vi sørge for det beste mulige utfallet ved å vinne cupen og ta den med tilbake til Liverpool.

Mot Luton Town i siste ligakamp fikk vi se både Bobby Clark, James McConnell og Jayden Danns. Ligacupen kjennetegnes gjerne som en anledning for å knytte yngre talenter sammen med mer etablerte seniorer.

– I denne turneringa er det åpenbart mange unge som har bidratt til at vi er der vi er for øyeblikket så alle kan føle seg stolte og knyttet til der vi er nå, og jeg tror det er derfor det er bra vi er der.

Tredje finale for stolt kaptein

Søndagens gjensyn med Chelsea blir tredje gang på Wembley med Liverpool-finale for Van Dijk.

– Å spille finaler for denne fotballklubben er noe helt spesielt og du ønsker selvsagt ikke å tape finaler først og fremst, men det er alltid spesielt og det er den første sjansen til å vinne sølvtøy.

– Forhåpentligvis, hvis det skjer, vil det gi oss en enorm boost for den siste delen av sesongen. Det er fantastisk og vi bør alle nyte anledningen, men vi må definitivt være der ute og vise hvilken kvalitet vi har.

Forrige sesong var en nedtur. Sommeren bød på store forandringer. Mange var usikre på hvor Liverpool ville være i 2023/24. Det gjør bare kapteinen enda mer stolt.

– Ja, 100 prosent, og det er ikke vi bør ta for gitt.

– I løpet av de siste par årene har spillere forlatt laget, det er slik fotballen fungerer av og til, og nye spillere har kommet inn og det er ikke gitt at du finner deg til rette så raskt og sørger for at resultatene går din vei.

Endo vil vinne sitt første trofé med de røde, for Klopp

En av de nye, som ser ut til å ha funnet sin plass og rolle på en god måte, er den japanske landslagskapteinen Wataru Endo.

– Jeg gleder meg veldig til å spille der (Wembley). Jeg har hørt at 90 000 mennesker kommer til å være der for å se på. Det blir første gang jeg spiller på en så spesiell stadion.

– Det ville bety mye for meg. Det ville vært min første tittel med Liverpool. Jeg er veldig spent. Jeg er fokusert på å gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget med å vinne finalen.

Med Jürgen Klopps situasjon er det vanskelig å komme utenom hvordan alle ønsker at tyskeren kan avslutte med en, eller flere pokaler.

– Det er skuffende (at Klopp slutter) men jeg vil virkelig at vi skal vinne titler for han før han drar. Jeg har bare spilt for Jürgen i én sesong. Andre har vært her mye lenger og har kanskje mer følelser, men han har hjulpet meg så mye.

– Treneren har snakket med oss om å være positive og vise at vi er Liverpool. Det gjorde vi mot Luton. Vi tenker ikke så mye på skadede spillere, vi fokuserer bare på neste kamp foran oss.

Finalen mot Chelsea sparkes i gang 16:00 søndag 25. februar, og du kan se den på TV3+/Viaplay.

– Jeg ser på Liverpool som favoritter

– Jeg ser på Liverpool som favoritter

Mauricio Pochettino har hatt sin pressekonferanse, og kan ha veteran Thiago Silva tilbake på banen.

Tre spillere kan bli klare til finalen – fire blir ute lenge

Tre spillere kan bli klare til finalen – fire blir ute lenge

Tre spillere kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til søndagens finale.