– Jeg har stor tro på at Kelleher kan gjøre jobben

Det kan bli en del kamper på Caoimhin Kelleher fremover.

Alisson Becker er skadet, og kan være ute i en hel måned. Da kan han i så fall miste ytterligere åtte kamper.

Da er det godt at Caoimhin Kelleher så veldig bra ut i kampen mot Brentford på lørdag, der han gjorde flere veldig gode redninger. En som har tillit til iren er kaptein Virgil van Dijk, som gjerne vil gi ham mer selvtillit foran det som er i vente.

– Jeg har alltid sagt at han er en målvakt i verdensklasse. Det er veldig vanskelig å være andrekeeper, men det er ingen skam når du er andrekeeper til en av, om ikke den aller beste keeperen i verden, sier van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Han må stå frem nå, og alle trenger litt selvtillit, så alle bør gi ham troen på at han vil kunne gjøre jobben. Alle trenger litt kjærlighet fra utsiden. Forhåpentligvis kan lørdagens kamp hjelpe ham slik at han kan ta med seg selvtilliten inn i den neste kampen.

Handler om å beholde roen

Liverpool har en alvorlig lang skadeliste, og kan være uten så mange som ti spillere mot Luton. Alisson, Joel Matip, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones, Diogo Jota og Ben Doak er alle ute – og det kan også Darwin Nunez og Dominik Szoboszlai være. Det er noe Jürgen Klopp vil snakke om på sin pressekonferanse på tirsdag.

– Vi kan ikke nekte for at vi har hatt så mange skader og mistet store spillere, så vi må tilpasse oss, men det er også stort av de spillerne som har stått frem og tatt sjansene sine. Vi trenger alle i denne kampen. Vi er fortsatt med i fire turneringer, så la oss holde dette gående til siste slutt slik at vi kan ha suksess, sier van Dijk.

HAR TILLIT: Caoimhin Kelleher har både manageren og kapteinens fulle tillit.

HAR TILLIT: Caoimhin Kelleher har både manageren og kapteinens fulle tillit.

– Å bevare roen er det vanskeligste dersom du settes under mye press, så det er den store beskjeden. Behold roen, uansett hvor vanskelig det er. Nøkkelen til å holde seg rolig er å nyte fotballen, og at du må forvente at det blir vanskelig. Vi spiller i Premier League og mot lag som ønsker å straffe oss og ta fra deg førsteplassen. Vi må være klare for å slite. Vi er ikke et perfekt lag, men må holde det gående.

– Vi trenger Kelleher i kampform

Også Klopp har snakket varmt om Kelleher etter lørdagens kamp mot Brentford. Han spilte der sin 14. kamp for sesongen, og 35. kamp totalt. Aldri tidligere har 25-åringen blitt så mye brukt i en sesong.

– Han var utmerket mot Brentford. Jeg vet ikke hvem som er nummer én for Irland, men dersom de har en bedre keeper, så respekt… Han er strålende. Dette året har vi gitt ham flere kamper enn han tidligere har hatt, og det er vel fortjent, sa Klopp på pressekonferansen etter Brentford-kampen.

– Vi trenger ham, og vi trenger ham med rytme. Situasjonen med Alisson nå viser at det absolutt gir mening. Vi får se hvor lenge Alisson er ute, men Caoimhin er eksepsjonell. På lørdag spilte han til karakter A+.

Liverpool - Luton spilles onsdag kl. 20.30, og vises på Viaplay og V Sport PL.

Her bor spillerne før hver hjemmekamp

ReisetipsHer bor spillerne før hver hjemmekamp

Den beste muligheten til å se Jürgen Klopp og spillerne får du trolig på Titanic-hotellet, som ligger i en bydel som er i rivende utvikling og snart vil få byrivalen som nærmeste nabo.

Kopite 19.feb 21:30
Alisson regnes som usikker til kampen mot City om tre uker

Alisson regnes som usikker til kampen mot City om tre uker

Det har endelig kommet en oppdatering på skaden til Alisson Becker.