– Han har tilført nye aspekter til denne ligaen, så det vil bli et stort savn

Arsenal-sjef Mikel Arteta fikk selvfølgelig spørsmål om Jürgen Klopps kommende avgang fra Premier League.

I forrige uke kom sjokknyheten om at Jürgen Klopp ville forlate Liverpool etter sesongen. I etterkant har flere av hans Premier League-kolleger vært ute og kommentert nyheten, og før morgendagens storkamp har også Mikel Arteta fått spørsmål om tyskeren.

Spanjolen ville ikke kommentere om hva han ville gjort i den samme situasjonen, men Arsenal-sjefen var pratsom da han fikk spørsmål om sin kollega.

– Han vil utvilsomt være et stort tap (for Premier League). Jeg har sagt det mange ganger før, men jeg sier det igjen. Han har vært en stor inspirasjon, en trener som har tilført nye aspekter til denne ligaen, med en attraktiv og inspirerende spillestil. Han har bygget opp en klubb og klart å utvikle seg selv også. Han vil bli savnet, men enn så lenge er han her.

TURMULTER: Det har ikke alltid vært god stemning mellom Jürgen Klopp og Mikel Arteta.

TURMULTER: Det har ikke alltid vært god stemning mellom Jürgen Klopp og Mikel Arteta.

Ute av tittelkampen med tap?

Før toppkampen på Emirates ligger The Gunners fem poeng Liverpool på toppen av tabellen. Med borteseier vil det bli til åtte, noe som kan være i meste laget mot et Klopp-lag i fantastisk form. Arteta prøver å dysse ned viktigheten før kampen.

– Jeg vet ikke (om vi er ute av det da). Jeg tenker uansett bare på å vinne, og det er i den boksen jeg er i for øyeblikket, svarte han kort.

Da blir selvfølgelig spørsmålet om vi får se et mer balansert Arsenal-lag i morgen foran egne supportere. Det er ofte et trekk i kamper hvor man helst ikke bør tape. Det avkrefter spanjolen kjapt.

– Nei. Vi ønsker å vinne denne kampen, og vi må gjøre alt for å fortjene det. Da må vi få til mye bra, for det er en grunn til at de er der de er (på tabellen). Men vi er ikke langt unna dem, avsluttet han.

Arsenal - Liverpool sparkes i gang søndag 17.30, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Hva vil skje nå som «alle» snart er tilbake?

Hva vil skje nå som «alle» snart er tilbake?

Jürgen Klopp har vært svært flink til å rotere på laget denne sesongen. Nå må han begynne å gjøre det igjen.

Innsikt Lør. 03.02. 17:59
Hvem vil du se fra start i toppkampen mot Arsenal?

Hvem vil du se fra start i toppkampen mot Arsenal?

Jürgen Klopp begynner å få luksusproblemer å flere posisjoner. Sett opp ditt lag nå!

Velg lag Lør. 03.02. 15:59