Dette er amerikaneren som skal hjelpe Liverpool med å erstatte Jürgen Klopp

Theo Epstein skal jobbe tett med FSGs Mike Gordon for å finne den neste suksesstreneren til de røde.

De fleste Liverpool-supportere, inkludert meg selv, hadde ikke hørt om Theo Epstein før The Athletic publiserte en artikkel om ham i går kveld.

I den skriver de amerikanske journalistene Jen McCaffey og Andrew Fitfield at han er mannen som skal hjelpe FSGs Mike Gordon, John Henry og Tom Werner i søken etter Jürgen Klopps erstatter. James Pearce har også retweetet artikkelen på X/Twitter.

«Epsteins første og viktigste oppgave vil være å gi råd når Liverpool ansetter en erstatter for Klopp, som ledet klubben gjennom nesten et tiår med stabilitet og suksess. Nå venter det store endringer i sommer», skriver The Athletic.

Epstein ble fredag ansatt som en viktig rådgiver i FSG. Han har jobbet tett med Liverpools eiere tidligere, blant annet da de røde ble kjøpt opp i 2010. Amerikaneren har også en suksessfull bakgrunn i baseballklubben Chicago Cubs, men innen fotballen er han et svært ukjent navn.

«Han er en stor supporter av engelsk fotball, og han har fulgt Liverpool svært tett. Hans kunnskap om hva som kreves for å lede ett topp mannskap innen sport vil imidlertid bli verdsatt av FSG når de skal forsøke å fylle viktige roller på Anfield», skriver avisen videre.

2022: Theo Epstein og FSG-eier John Henry har jobbet tett gjennom mange år.

2022: Theo Epstein og FSG-eier John Henry har jobbet tett gjennom mange år.

Xabi Alonso nevnes

Det er Mike Gordon som har hovedansvaret for Liverpool i FSGs portefølje, og sammen med Epstein, skal duoen jobbe tett med å ta Liverpool inn i en fremtid uten Klopp.

«Xabi Alonso, en tidligere Liverpool-spiller, som nå nyter stor suksess med den tyske klubben Leverkusen, er en tidlig favoritt», skriver The Athletic.

FSG-duoen vil selvfølgelig trenge en ny hovedtrener, men etter Jörg Schmadtkes avgang, er det også behov for en ny sportsdirektør. Det er også knyttet spørsmålstegn rundt kontraktene til Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk. Trioen har utløpende kontrakter i 2025.

– Av de tre, er det Alexander-Arnolds kontrakt som må prioriteres

Jamie Carragher:– Av de tre, er det Alexander-Arnolds kontrakt som må prioriteres

Tre av Liverpools stjerner har kontrakter som går ut sommeren 2025.

Nyheter Fre. 02.02. 23:22
Klopp med klar tale om Jotas innflytelse: – Han har en spillforståelse på et annet nivå

Klopp med klar tale om Jotas innflytelse: – Han har en spillforståelse på et annet nivå

Portugiseren har vært i fyr og flamme i Mohamed Salahs fravær. På søndag møter han en av sine favorittmotstandere.

Nyheter Fre. 02.02. 21:40