Klopp om FSGs reaksjon– De aksepterte avgjørelsen, men var ikke glade

FSG ønsket naturlig nok ikke at Klopp skulle forlate klubben, men kommer ikke til å stå i veien for tyskeren.

Fredag formiddag kom nyheten om at Jürgen Klopp kommer til å forlate Liverpool etter denne sesongen. 

Det kom som lyn fra klar himmel for spillere, supportere og journalistene rundt klubben, men hovedpersonen selv skal ha visst det siden november. 

FSGs eiere er også klar over avgjørelsen, og støtter sin mann. 

Ikke fornøyde, men aksepterte avgjørelsen

– Vi har utviklet et veldig godt forhold over disse årene. Jeg forklarte avgjørelsen, og de har kjent meg så lenge at de vet at jeg ikke sier slike ting for å bli overbevist om noe annet, sa Klopp i intervjuet hvor avgjørelsen ble kjent. 

Mike Gordon og co var ikke fornøyde, men skjønte at tyskeren måtte få viljen sin. 

– De aksepterte det. De var ikke veldig glade - det har ikke noen av de jeg har sagt det til så langt vært. Jeg er ikke glad heller, men vet at det er det riktige å gjøre. 

– Takk, Jürgen 

FSGs president Mike Gordon hadde følgende å si om avskjeden med tyskeren. 

– Først og fremst, ønsker jeg å uttrykke min takknemlighet for Jürgen Klopp på vegne av John Henry og Tom Werner. Det sier seg selv at vi er triste over å miste ikke bare en manager av det kaliberet, men en person og leder som vi har enorm respekt, takknemlighet og kjærlighet for. 

– På samme tid respekterer vi ønskene hans og årsakene til hvorfor han har bestemt seg for at dette blir hans siste sesong med Liverpool. 

– Etter Jürgens ønske skal vi spare hyllesten til en mer passelig tid, men vi vil likevel bruke muligheten til å se at ansettelsen av ham er det viktigste vi har gjort mens vi har vært eiere i klubben. 

FIKK SIN MANN: FSG hadde nok ingen anelse om hvor bra Klopps tid i Liverpool skulle bli da de ansatte ham.

FIKK SIN MANN: FSG hadde nok ingen anelse om hvor bra Klopps tid i Liverpool skulle bli da de ansatte ham.

– De utrolige prestasjonene i årene etter ansettelsen taler for seg, og det gjør også gleden Jürgen og laget hans har gitt til supporterne. Det kommer aldri til å bli tatt for gitt. For å bruke ordene som ble brukt om en av Liverpools største managere gjennom tidene: Jürgen «gjorde folket glade» og vi er selvsikre på at han kommer til å fortsette med det til han takker for seg. 

– Det sier sitt om Jürgens urokkelige profesjonalitet og forpliktelse til Liverpool FC at han tok denne avgjørelsen på en tid som gjør at klubben kan fortsette som vanlig resten av sesongen, samtidig som vi får tid til å forberede oss på fremtiden uten ham. 

– Prioritetene våre nå ligger to steder. Først må vi forsikre oss om at fremgangen på banen denne sesongen fortsetter i sesongens siste måneder. Samtidig må vi sørge for å gjøre en god jobb i kulissene slik at vi kan tilpasse oss fremtiden uten Jürgen. Vi kommer til å gjøre det som er best for klubben og supporterne, og kommer til å oppdatere når vi vet mer. 

– Avslutningsvis vil jeg uttrykke vår takknemlighet til Jürgen for alt han har gjort og fortsetter å gjøre for Liverpool Football Club. Takk, Jürgen. Når tiden kommer, «you'll never walk alone». 

Assistentene slår følge med Klopp og kommer til å forlate klubben

Assistentene slår følge med Klopp og kommer til å forlate klubben

Det blir ikke Pep Lijnders som overtar etter Klopp.

Schmadtke forlater klubben etter januarvinduet

Schmadtke forlater klubben etter januarvinduet

Liverpool bekrefter at Schmadtke er ferdig i klubben etter at januarvinduet stenges.